Tillo Yatılı Erkek Kuran Kursundan Basına Kamuoyuna Açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Bir kişinin beraat ettiği olaya ilişkin Tillo Yatılı Erkek Kursundan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hayatlarını Allah’ın kelamının doğru anlaşılması, anlatılması ve yaşanmasına adamış olan Tillo Kuran Kursumuzun kurucuları, hocaları ve talebeleri olarak bizler Allah’ın gönderdiği imtihan ve musibetler karşısında takdire teslimiyet ve musibete tedbir şiarıyla hareket etmeyi usul edindik.

Müderrisinden talebesine, çalışanından muhibbine bütün müntesiplerinin bu şiara bağlılığı sebebiyle kurulduğu günden beri her türlü musibete karşı vazifesini hakkıyla ifa etmesi Allah cc tarafından müyesser kılınan Tillo Kuran Kursu, bir musibetten daha hem huzuru Hak’ta hem de kanun nazarında beraat ederek kendisine bağlanan ümitleri ve beklentileri boşa çıkarmamış, pir-u pâk olduğunu bir daha tescil ettirmiştir.

Hamd Allah’a mahsustur. Tillo Kuran Kursu ifa ettiği vazifenin ehemmiyeti ve bu ifada gösterdiği ihlas ve samimiyet sebebiyle kötü niyetli insanların “çamur at izi kalsın” düşüncesiyle atılan iftiralardan çamurun izi dahi kalmayarak tertemiz bir surette vazifesine devam etmektedir. Tillo Kuran Kursu mayasıyla, meşrebiyle, menheciyle tahirdir, tedrisiyle, tedribiyle ve te’dibiyle mutahhir olmaya izn-i ilahi ile devam edecektir.

Her ne kadar Tillo Kuran Kursu’nun temsil ettiği zihniyet asıl beraatın Allah cc tarafından verilen beraat olduğuna iman etmişse de dünyevi makamlar tarafından verilen beraat kararı da Tillo Kuran Kursu’nun temizliğinin ve saflığının nişanelerinden olmuştur.

Tillo Kuran Kursu olarak zikretmeye ar ettiğimiz iftiraları atan, yayan, çarpıtarak manipüle eden herkese hakkımızı helal ediyoruz. Zira biz Allah’ın kelamını ve bize tavsiye ettiği aff ile muamele etmeyi şiar edindik.

Sen af yolunu seç, ma’rufu emret, cahillerden yüz çevir! (Araf 199) Tillo Kuran Kursu bugünden sonra da bugüne kadar olduğu gibi Türkiye ve dünyada İslami Eğitimin yüz akı olmaya devam edecek, dinin, tarihin ve vicdanın kendisine yüklemiş olduğu mesuliyetin mucibini hakkıyla yerine getirecektir. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu! (Zumer 9) Dua ile selamlar."
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN