Türkiye Münazara Ligi Güneydoğu Bölge Finali Adıyaman'da Yapıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Gençlerin düşüncelerini ifade etmelerine uygun ortamlar hazırlamak, genel kültürü ve entelektüel bilgi birikimi yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen münazara liginde gençler kıyasıya yarıştı.

Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda yapılan bölge finali yarışmasına Vali Mahmut Çuhadar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Gençlerin duygu düşüncelerini doğru ve sistematik bir biçimde ifade etmelerine katkı sağlamak, spordan sanata, tarihten bilim-teknolojiye kadar birçok konuda bilgi birikimlerini artırmak amacıyla düzenlenen Türkiye Münazara Ligi Güneydoğu Bölge Finallerine Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şırnak, Siirt ve Şanlıurfa'dan gelen gençler katıldı.

Yarışmalar sonucunda; bölge birincisi Adıyaman (Sidar Yelken, Miyase Aydın ) ikincisi Kilis üçüncü ise Gaziantep

Yarışmalar sonucunda yarışmalara Plaket ve başarı belgelerini Vali Mahmut Çuhadar, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş verdi.

Bölge finalinde birinci olan Adıyaman takımı Ağustos 2021 tarihinde Ankara'da yapılması planlanan Türkiye Münazara Ligi Final yarışmasında Adıyaman'ı temsil edecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN