Türkiye'de En Erken Siirt'te Açıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde yürütülen projede engelli öğrencilerin öğrenim göreceği özel eğitim sınıfının açılışı en erken Siirt'te yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda gerçekleştirilen açılışa, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, İl Milli Eğitim şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan, 3 kız 1 erkek öğrencinin öğrenim göreceği özel eğitim sınıfta 2 öğretmen görev alacak.

Açılışta konuşan Edip, sınıfın özel öğrenciler için çok kaliteli ve güzel bir şekilde yapıldığını belirtti.

Sınıfın Türkiye geneli en erken Siirt'te açıldığını kaydeden Edip, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da Siirt'te açıldığından haberi var. İlk Siirt oldu. Engelliler Gününe de denk gelmesi bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Kentteki bütün okullarda böyle bir sınıf açmayı düşünüyoruz. Amacımız, engelli öğrencilerin daha temiz, nezih ve kaliteli ortamda ders görmelerini sağlamaktır. Engelli öğrencilerimizin normal sınıflardan daha farklı sınıflarda ders görmelerini istiyoruz. Özel bir ortam hazırlamak istedik, diğer sınıflardan farklı olsun istedik. Çünkü öğrenciler de daha özel bizim için.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN