Türkiye'de Hiç Bilmediğiniz Bu Yasağı Yaparsanız Ceza Alabilirsiniz!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye'de para yırtmak veya tahrip etmenin yasak olduğunu biliyor muydunuz?

Para yırtmanın ve tahrip etmenin yasak olmasının sebebi Türk ulusuna, bayrağına veya parasına saygısızlık edecek şekilde hareketlerde bulunmak suç sayılıyor. Bu tür davranışlarda bulunduğunuz zaman, 6 ay ile 3 yıl arası hapis cezasına çarptırılabilirsiniz.

Peki diğer ülkelerde buna benzer ilginç yasaklar ne? bunu hep beraber görelim:

Birleşik Arap Emirlikleri'nde küfretmek yasak

Küfretmek ve küfür anlamına gelen çeşitli el hareketlerinde bulunmak Arap Emirlikleri'nde hiç hoş karşılanmıyor. Bu tür davranışlarda bulunan insanlar bazen hapse atılabiliyor veya sınır dışı edilebiliyorlar.

Yunanistan'da "mooning" yapmak yasak

Tuhaf bir davranıl olan bu kelimeyi şu şekilde açıklayabiliriz: Bir insanın pantolonunu ve iç çamaşırını indirmesi suretiyle halka açık yerlerde insanlara poposunu göstermesi. Muhtemelen Yunanistan'da bu durum çok yaşanmış olmalı ki bu tür bir yasağı getirmiş. Halk içinde bu harekette bulunurken yakalandığınız takdirde de ya para cezasına ya da hapis cezasına çarptırılabiliyorsunuz.


Japonya'da içinde Kodein maddesini barındıran ilaçları kullanmak veya yanınızda bulundurmak yasak

İçinde Kodein bulunduran Vicks Inhaler ve bazı ağrı kesici türü ilaçları kullanmak veya yanınızda bulundurmak, Japonya hukukuna göre yasak. Bu tür ilaçlarla yakalandığınız takdirde sınır dışı edilebilir veya gözaltına alınabilirsiniz.

Fransa'da halka açık yüzme havuzlarında bol şort ve mayolar yasak

Fransa'da halka açık yüzme havuzlarına gitmeden önce tekrar düşünün. Bu havuzlara bol kesim şort mayo ile giderseniz içeri alınmamanız yüksek bir ihtimal.

Granville'e fillerin girmesi yasak

Fransa'da Granville isimli bir kasaba, 2009 yılında sirklerle birlikte gelen fillerin kumsallarına dışkılamaları sebebiyle kumsallarına fillerin girişini yasakladı. Bu kanun hâlâ da geçerli.


Almanya'da otobanda benzininizin bitmesi yasak

Almanya'da otoban kullanacağınızı bildiğiniz zaman depoyu fullemeyi unutmayın çünkü otobanda benzin bitmesi ve yolda kalmak ilginç bir şekilde yasalara aykırı. Almanya'da otobanda yürümek de tahmin edersiniz ki, yasak.

ABD'nin Virginia eyaletinde yer alan Virginia Beach'te küfür etmek yasak

Bu kumsalı biraz daha ailelere uygun ve PG-13 hale getirebilmek için doksanlı yıllarda Virginia Beach'te küfürlü konuşmak yasalara aykırı kabul edildi. Eğer bir sebepten etrafınızdakilere söverken yakalanırsanız, yüklü bir para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Yunanistan'ın tarihi bölgelerinde topuklu ayakkabı giymek yasak

Acropolis gibi tarihi bölgeler, olası tahribattan kaçınmak amacıyla ziyaretçilerin topuklu ayakkabı giymesini yasakladı.

Singapur'da sakız çiğnemek yasak

Sakız çiğnemek çoğu yerde saygısızlık olarak görülse de Singapur'da bu başlı başına bir suç. Tedavi amaçlı olmadığı sürece sakız çiğnemek Singapur'da yasalara aykırı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN