Türkiye'de konser ve festivaller geri dönüyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye genelinde koronavirüs hasta sayılarının 5 bin ve altına inmesinin ardından birçok alanda, normalleşmeye gidildi. Ancak normalleşme adımlarında acele edilmeyen alanlardan biri müzik ve eğlence sektörü oldu. Hatta çok sayıda sanatçı, sosyal medya hesabından konuyla ilgili neden adım atılmadığını sordu. Konserlerin yasak olması yüzünden birçok sanatçı maddi olarak sorun yaşadığını dile getirdi.

KONSER VE FESTİVALLER GERİ DÖNÜYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yayımlanan 1 Temmuz Normalleşme Genelgesi'nde uzun süredir yapılmayan konser ve festivallere ilişkin detaylara da yer verildi. Bakanlık, açık alanlarda 4 m², kapalı alanlarda 6 m²mesafe bırakılmak şartıyla konserlerin yapılabileceğini açıkladı.

TEMİZLİK, MASKE VE MESAFE KURALLARINA UYULACAK

Bakanlık tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere kişi başına asgari açık alanlarda 4 m², kapalı alanlarda 6 m² yer bırakılmak ve Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyulmak kaydıyla izin verilecektir" ifadelerine yer verildi.

CANLI MÜZİK SAAT 24.00'A KADAR

İçişleri Bakanlığı, özellikle gençler tarafından merakla beklenen canlı müzik etkinliklerine ilişkin de bilgilendirmede bulundu. Bakanlık, kafelerdeki canlı müzik etkinliklerinin saat 24.00'a kadar sürdürülebileceği bilgisini verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN