Uganda'da İsmail Fakirullah Hz. Yetimhane ve Medresesi Kuruldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Afrika’nın en yoksul ülkelerinden birisi olan Uganda’da  ismi açıklanmayan hayırsever bir  Tillolu bir hemşerimiz tarafından İsmail Fakirullah adına bir yetimhane   kuruldu. Yetimhanede kimsesiz çocuklara ayrıca dini eğitim verilecek.

Ülkenin  en geri kalmış illerinden olan Soroti kentinden kurulan yetimhanede çocukların  barınma ve gıda ihtiyaçları da karşılanacak. 500 öğrenciyi barındıracak kapasitede olan yetimhanede öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilmiş.

Finansmanı ismi açıklanmayan Tillolu bir hemşerimiz tarafından karşılanan yetimhanenin yapımını  genel merkezi İstanbulda olan ve ülkemizin değişik illerinde şubeleri bulunan Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı üstlendi.  Genel Başkan Zeki Akyüzlü başkanlığında  yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet bu ülkeye giderek yetimhanenin yapımını sağladılar.

Yetimhane ve medresenin tamamlanması nedeniyle İsmail  Fakirullah Hz nin torunlarından Tilloda yaşayan  din bilginlerimizden İsmail Hakkı Toprakta bir mesaj yayınlayarak hayırsever iş adamı ile Siirt Vakfı yetkililerine teşekkür etti. Toprak mesajında şu görüşlere yer verdi:” Hepimizin malumu olduğu üzere kültür ve medeniyetimizde vakıfların önemi çok büyüktür. Tarihten öğrendiğimiz sayısız güzel vakıf örnekleri sebebiyle İslâm Medeniyetine aynı zamanda Vakıf Medeniyeti denmektedir.

Allah rızası için malını  mülkünü vakfedenlerin kurduğu bu medeniyet, Kur’an-ı Kerim Ayetleri ve Şanlı Peygamberimizin Hadislerindeki derin mânâ ikliminden beslenmektedir.

İnsanların faydasına sunulacak malın, mülkün veya bunların gelirini Allah’ın mülkü hükmünde kabul ederek sonsuza dek bu mülkiyeti sahibi adına devam ettirmektir

Amel defterinin ölümle kapandığını, ancak sadaka-i cariye, insanların istifade edeceği ilim bırakmak, dua eden ve dua alan hayırlı evlat yetiştirmiş olmak bunun dışındadır. Bunun içindir ki amelin en hayırlısı Allah yolunda harcanandırİnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu bağlamda vakıfların en hayırlısı insanların en çok neye ihtiyacı var ise ona vakfedilendir.

Güzel faaliyetleriyle adından söz ettirip gönülleri fetheden Siirt Vakfı; eğitim, kültür ve yardımlaşma adına birçok hayırlı hizmetler ifa ederken büyük bir kadirşinaslıkla vefa örneği göstererek Uganda‘nın Soroti kentinde kurulan Beşyüz kişilik yetimhaneye adını vermekle ceddimiz İsmail Fakirullah’ın şahsı manevisi namına yetimlerin başını okşamıştır. Maddi ve manevî mirasçıları olarak bütün ahfadı ve hasseten Fakirullah Hz. Medresesi kurumsal kimliği adına en derin hislerle şükranlarımızı ifâde ederken hayırda yarışanlar ve Allah için birbirlerini seven kullar olmamız niyazıyla başta Muhterem Başkan Zeki AKYÜZLÜ Beyefendiye ve çalışma arkadaşlarınaSiirt Vakfı’na ve Tillolu Hayırsever Kardeşime sonsuz teşekkürlerimizi yinelerken başarılı hizmetlerinin ilanihaye devamını yürekten dileriz

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN