Ünlü Sanatçı Sıla'dan Siirt'te Köy Okuluna Kitap Yardımı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesi Yaşam ve Tarım Topluluğundan Şirvan Taşlı Yatağan İlkokuluna Kütüphane kurdu.

Yaşam ve Tarım Topluluğu Şirvan ilçesi Taşlı Yatağan İlkokulunda Kütüphane oluşturarak bin 169 adet kitap bağışında bulundu.

Yaşam ve Tarım Topluluğu Başkanı Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Berfin Çoban ve Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Fatih Çığ tarafından düzenlenen yardım kampanyası büyük rağbet gördü.

Ünlü sanatçılardan Heykeltraş Ayla Turam, Sıla Gençoğlu, Tiyatro eleştirmeni Banu Başkaya ve Seyahat Fotoğraf Sanatçısı Arzu Büyükerk başta olmak üzere çok sayıda katılımcı kitaplık ve kitap bağışında bulunarak katkı sağladı. Kampanya aynı zamanda Siirt Üniversitesinden de büyük destek gördü.

Topluluk danışmanı Çığ, yaptığı açıklamada, öğrencilerin mutluluğuna ortak olduklarını söyledi.

Ünlü sanatçılar ve üniversitenin destekte bulunduğunu belirten Çığ, şöyle konuştu:

"Ünlü sanatçılardan Heykeltraş Ayla TURAN, Müzisyen Sıla GENÇOĞLU, Tiyatro eleştirmeni Banu BAŞKAYA ve Seyahat Fotoğraf Sanatçısı Arzu BÜYÜKERK başta olmak üzere çok sayıda katılımcı kitaplık ve kitap bağışında bulunarak katkı sağlamışlardır. Kampanya aynı zamanda Siirt Üniversitesinden de büyük destek görmüştür. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat ERMAN, Üniversite Genel Sekreteri Abdulkadir IŞIK, Üniversite SKSD Başkanı Selim KELEŞ, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Murat Ertuğrul YAZGAN, Doç. Dr. Arzu ÇIĞ, Doç. Dr. Nazire MİKAİL, Dr. Öğretim Üyesi Önder Volkan BAYRAKTAR, Dr. Öğretim Üyesi M. Zeki KARİPÇİN, Dr. Öğretim Üyesi H. Simten SÜTÜNÇ, Dr. Öğretim Üyesi Cevdet KAPLAN, Dr. Öğretim Üyesi Doğan ARSLAN, Dr. Öğretim Üyesi Görkem ÖRÜK, Dr. Öğretim Üyesi Meryem SALMAN, Dr. Öğretim Üyesi M. Hadi AYDIN, Dr. Öğretim Üyesi Seyithan SEYDOŞOĞLU, Dr. Öğretim Üyesi M. Arif ÖZYAZICI, Dr. Öğretim Üyesi Tuba UZUN, Dr. Öğretim Üyesi Mesut BUDAK, Araş. Gör. Özge UÇAR, Araş. Gör. Dr. Sultan DERE, Araş. Gör. Murat ŞAHİN, Araş. Gör. Semih AÇIKBAŞ, Araş. Gör. Mustafa CERİTOĞLU, Araş. Gör. Suna ÇAKMAK ve Araş. Gör. Aynur BİLMEZ ÖZÇINAR ilkokul öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunmuşlardır. Ayrıca organizasyonun gerçekleşmesinde Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Barış KEZER‘ de katkıda bulunmuşlardır. Taşlı Yatağan İlkokulu Müdürü Resul ATABAY ile öğretmenlerden; Özge Gizem KILIÇ, Zuzan KAPLAN AYDIN, Damla CANER’in katılımı ile gerçekleşen ve köy okulumuza kütüphane kurulumu ve öğrencilere çeşitli hediyelerin takdimi için yapılan organizasyona; Murat Market öğrencilere 100 kişilik yaş pasta ikramı ile katkıda bulunurken, Siirt Belediyesi Park Bahçe ve Mezarlıklar Müdürlüğü Köy okulu bahçesine dikilmek üzere ağaç yardımında bulunmuş ve etkinlik günü Halk Eğitim Müdürlüğü İşaret Dili Eğitmeni Zübeyir ÖZDEMİR de palyaço gösterisi ve yüz boyama etkinliği ile bu mutlu güne katkı sağlamışlardır. Köy okulu öğrencileri ve Yaşam ve Tarım Topluluğu üyeleri ile Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinin kaynaştığı ve hoşça vakit geçirdiği organizasyon hediye takdimi ve kütüphane açılışı ile sona ermiştir.''

Etkinliğe Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Kezer'de katkıda bulundu.

Etkinlik kütüphane açılışı ve öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN