Uzmanlar uyardı: Bu yıl gripten 60 bin kişi ölebilir

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Koronavirüsten büyük zarar gören İngiltere'de şimdi de grip salgınıyla mücadele ediliyor. Tarihin en büyük grip salgınlarından biri olduğu belirtilen salgınla ilgili uzmanlardan korkutan uyarılar geldi. İngiltere Tıp Bilimleri Akademisi'nden dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Ülkede bu kış, grip nedeniyle 60 bin kişinin hayatını kaybedebileceği açıklandı.

GEÇEN YIL ÇOK AZ GÖRÜLDÜ

Yapılan araştırmada geçen yıl koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için uygulanan kısıtlamaların diğer solunum yolu virüslerinin engellenmesine yardımcı olduğu belirtildi. Gribe karşı bağışıklığın zayıflamasının, bu yıl 15 bin ila 60 bin kişinin gripten ölmesine neden olabileceği ifade edildi.

VAKALARDAKİ ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Gripten her yıl ortalama 11 bin kişinin öldüğüne dikkat çeken uzmanlar İngiltere'de bu yıl grip vakalarında büyük artış yaşanmasının beklendiğini açıkladı, geniş kapsamlı bir aşılamanın bu riski azaltmaya yardımcı olabileceği de vurgulandı

AŞI ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

İngiltere Kamu Sağlığı Direktör Yardımcısı Profesör Jonathan Van-Tam "Kısıtlamalar nedeniyle geçen yıl çok fazla kişi grip olmadı, bu yüzden toplumumuzda her zamanki kadar doğal bağışıklık yok" dedi. Van-Tam, halka en kısa sürede grip aşısı olmaları çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN