Vali Atik: 'Birlik Ve Beraberliğimizi Kimse Bozamayacak'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende, Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalarının ardından tören, Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu hizmet binasında devam etti.

Vali Ali Fuat Atik, burada yaptığı konuşmada, “Bizler de birer şehit adayıyız. Keşke o şerefe nail olabilsek.” dedi.

“İnancımız gereği Peygamberlikten sonra gelen en üst mertebedir bizim için şehitlik.” Diyen Atik, şöyle konuştu:

“Şu anda oturduğumuz yerde çoğunluk Kürt vatandaşı. Bizim bu topraklarda, Kürt, Türk, Laz, Arap diye bir derdimiz yok. Bizim tek bir derdimiz var vatan ve devletimiz. Herkesin devleti bir. Bu birlik ve beraberliğimizi de kimse bozamayacak. Kardeşler arasına nifak tohumları ekerek bizi ayırmaya çalışıyorlar fakat biz bu oyunlara gelmeyeceğiz.”

Diyarbakır’da evlatları kaçırılan anneler, evlatlarının peşine düştüğünü belirten Atik, “Bir anneyi bu anlamda anlamak zorundayız, anne olmak bu dünyadaki en kutsal olaylardan biridir. Biz artık kardeş kanının dökülmesini, kardeşin kardeşini öldürmesini istemiyoruz. Bu topraklar hepimize yeter. Hepimiz yeri geldiğinde Kürt, Türk ve Arap’ız. Bizim yaradılışımızın gereğidir ayrımcılık olarak görmemeliyiz.”

Vali Atik, şehitlere Allah’tan rahmet ve gazilere de şifa diledi.

Törene, Vali Ali Fuat Atik, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nihat Şındak, kamu kurum müdürleri, jandarma ve emniyet mensupları katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN