Vali Atik'ten Gündeme İlişkin Önemli Açıklamalar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, kentte Koronavirüs önlemleri, Tıp Fakültesi, Havalimanı, Tefeci, su altında kalan Dergalip Köprüsüne ek alternatif köprü ve Siirtspor konularına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bir kafede basın mensuplarıyla bir araya Vali Atik, kentte koronavirüs tehlikesinin olmadığını fakat öngörülebilir önlemlerin alındığını belirtti.

Atik, ‘’Koronavirüsün sıcak havalarda etkili olamadığı bilgisini aldık. Siirtliler bu konuda şanslı, sıcak havamız var, Koronavirüs Siirt’e gelmez.’’ dedi.

400 yataklı Devlet Hastanesinin Çevreyolu’nda eski Polis Meslek Yüksek Okulu mevkisinde yapılması planlandığını ifade eden Vali Atik, kamuoyu yararına bir karar alındığını, genel anlamda en uygun yerin orası olduğu kanısına varıldığını kaydetti.

‘’Tefecilere Karşı Cesur Olun, İfade Verin, Kimse Size Bir Şey Yapamaz’’

Kentin kanayan yarasına da değinen Vali Atik, vatandaşların bu konuda cesur olması gerektiğini, devletin her zaman varlığından söz etti.

Kendisine tefecilik konusunda çok şikayet geldiğini fakat şikayet eden vatandaşların ifade vermekten kaçınmasının yanlış olduğunu dile getiren Vali Atik, ‘’Vatandaşlar şurada şu kişi tefecilik yapıyor diye şikayette bulunuyor ya da mağdur olan vatandaş geliyor şu kişi tefecilik yapıyor diyor, ifade ver diyorum, kabul etmiyor. Ben o tefecinin suçunu nasıl ispat edeyim. Kimse ifade vermekten korkmasın, siz bize tefecileri bildirin, kimse sizin ifade verdiğinizi söylemez, söyleyemez şayet söylerse onu anasından doğduğuna pişman ederim. Bu konuda vatandaşımızın bize yardımcı olmasını diliyorum. Kimse korkmasın, devlet burada, kimse kimseye bir şey yapamaz. Kimse devletten güçlü değil, devlet ölü taklidi yapar ama sonradan suçluların tepesine çöker.’’ diye konuştu.

Havalimanında yaşanan sıkıntılara da değinen Vali Atik, ‘’Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğüyle sık sık görüşme yapıyorum. Bana hava kuralları gereği risk alamadıklarını belirtiyorlar. Hava şartlarının yüzde 100 değil yüzde 110 olması gerektiğini uçağın ancak o durumda inebileceğini ifade ediyorlar. Havalimanımızda bu kadar sıkıntı varken Terminal Binası ihalesinin mantıksız olduğunu düşündük ve izin vermedik. En son yaptığımız çalışmalarda havalimanı pistinin yönünü değiştirmeyi düşünüyoruz. Uçağın o 2 tepecik üzerinden değil de Kurtalan üzerinden gelmesi yönünde çalışma yapıyoruz. Kurtalan’da bir havalimanı yapma çalışması söz konusu değildir. Siirt Havalimanı en kısa sürede sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam edecek.’’ dedi.

Ilısu Barajı havzasının yükselmesiyle su altında kalan Dergalip Köprüsü, onlarca köy yoluna ulaşımı en az 2 saat arttırdığını ve vatandaşın mağdur olduğunu belirten Atik, ‘’Eruh bölgesinde onlarca köy yoluna ulaşım 2 saat arttı. Bize çok şikayet geldi. Cumhurbaşkanlığından beni aradılar ve Vali olarak kanaatimi sordular. Biz de resmi olarak gerekçeli yazımızı hazırladık ve Cumhurbaşkanlığına alternatif köprü yapılması gerektiğini belirttik. İnşaallah 1 belki de 2 alternatif köprü yapılması için yakın zamanda müjdeyi vereceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Valilik ve İl Özel İdaresinden Siirtspor’a Destek İddialarına Yanıt’’

Siirtspor’a Valilik ve İl Özel İdaresi’nden para desteği sağlandığı iddialarını yalanlayan Vali Atik, ‘’Siirtspor’a İl Özel İdarespor’a sadece otobüs desteği sağlanıyor onun dışında herhangi bir destek sağlamayız, sağlayamayız. Sağlamak istesek bile yasalara aykırı olur, denetimler var, böyle bir durum söz konusu olamaz. Takıma bir destek sağlanıyorsa istifa ederim. Siirtspor’un şampiyon olmasını istemeyen şahısların çıkardığı fitnedir bunlar. Birlik ve beraberlik içinde şehrimizi profesyonel lige çıkarmalıyız. Bunun için de böyle iftiralara kulağımızı tıkamalıyız. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.’’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN