Vali Çaresiz Anneye Sahip Çıkıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt Haber Ajansı’nın Çaresiz anne: “Vali Bize Yardım Etsin” başlıklı haberinin yayınlanması üzerine Vali Ali Fuat Atik’in talimatlarıyla ilgili kurumlar harekete geçirilerek ailenin durumu incelenmeye alındı.

Atik'in talimatları üzerine Siirt kent merkezi Algül Mahallesinde yaşayan “Özgen ailesini Siirt Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sosyal inceleme uzmanları ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri konutunda ziyaret etti.

Özgen ailesi ile ilgili yapılan ilk incelemede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfında dosyasının olduğu vakfın rutin tüm yardımlarından yararlandığı, ayrıca 2019 yılında çeşitli tarihlerde bin 600 lira nakdi yardım aldığı ayrıca aileye 2008 yılından itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenli olarak her ay sosyal ekonomik destek yardımı yapıldığı, 2019 yılında da her ay 986 lira nakdi yardımların devem ettiği tespit edildi.

Tüm bu yardımlarla birlikte ihtiyaç sahibi ailenin ikamet ettiği konutun WC ve mutfak bölümlerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca gerekli tadilat ve onarımların yapılması amacıyla 2 bin lira nakdi yardım yapılacak ayrıca aileye gıda yardımı yapıldı.

Valilik “Özgen” ailesine valiliğimizin rutin tüm yardımları devam edeceğini kaydetti.

Devletin bütçe imkanları dahilinde tüm ihtiyaç sahibi ailelere her türlü destek verilmeye devam edildiği belirten açıklamada, ‘’Bu tür haberlere yer verilmeden önce ilgili kurum ve kuruluşlar ile bilgi alışverişinde bulunulması yararlı olacaktır.’’ denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN