Vali Hacıbektaşoğlu: 'Bakanlık Önemli Miktarda Spora Ödenek Gönderecek'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt İl Özel İdaresi Eğitim, Dinlenme ve Spor Tesisinde bir dizini incelemelerde bulundu.

Spor tesislerini yerinde inceleyerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Belediye Başkan Yardımcı Vekili Hıfzullah Canpolat’tan tesis hakkında bilgi alan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının, spora önemli miktarda ödenek ayıracağını açıkladı.

Gençlerimizi ve öğrencilerimizi spor tesisleriyle buluşturulacağını ifade eden Vali Vali Osman Hacıbektaşoğlu; “Kabiliyetli gençlerimizi, her yaş grubumuzdan gençlerimize geniş bir şekilde spor yapma imkânı sağlamak için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Gençlik Spor Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Basında çıkan bir mahallede çocukların yaptığı bir lastiklerden bir voleybol sahası haberi üzerine sağ olsunlar bütün Bakanlık teşkilatı harekete geçti ve gereken desteği sağlayacaklar. Tabi ki çok güzel spor yatırımlarımız var burada, gerek Gençlik Spor Bakanlığına bağlı merkezler gerekse ilçelerimizde bulunan Gençlik merkezlerimiz etkin bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu kapsamda Belediyenin var olan tesislerini çalıştırmaya çalışacağız, birde tesisleşmede bundan sonra mahallerimiz belki belde ve köylerimiz dahil Basketbol, Voleybol, Futbol, gerek tesis olarak malzeme olarak tüm çocuklarımıza spor yapma imkanı tanıyacağız. Çok önemli yetenekleri yetişmesine imkân sağlayacağız, var olan imkânlarımızı etkin kullanacağız eksikliklerimizi tamamlayacağız.” dedi.

“BAKANLIK ÖNEMLİ MİKTARDA SPOR’A ÖDENEK GÖNDERECEK

Siirt İl Özel İdaresi Spor Tesislerini inceleyen Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ilimize önemli miktarda spora harcanması için ödenek ayıracağını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının kentte Spor Tesisi konusunda eksikliklerinin giderileceği sözünü aldıklarını belirten Vali Hacıbektaşoğlu; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu konuda tüm imkânlarını seferber etmiştir ve Belediyemize önemli bir miktarda ödenek gönderiyorlar. Birkaç ay içerisinde bir spor tesisi yapacağız mahallemize ve bütün ilimizdeki tesisleşmesi ve eksikliklerin gidereceği mesajını ilettiler. Bu kapsamda Sayın Bakanımıza, Sayın Bakan Yardımcımıza, Genel Müdürlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI SPOR İLE BULUŞTURACAĞIZ”

Siirt’te yaz, kış gençleri ve çocukları spor ile buluşturulacağını açıklayan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, “Çocuklarımızı, yaz ve kışın spor ile buluşturacağız ve bunu daha etkin hala getireceğiz. Bu anlamda ben Sayın Valimiz Ali Fuat Atik’e bizden önce görev yapan Valilerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum, Burada çok önemli bir İl Özel İdare Spor tesisi kazandırdılar. Bizlerde bunu daha da ileriye taşıyacağız ve var olan imkânları etkin bir şekilde daha da ileri bir yere taşıyacağız.” dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu’nun ziyaret programına. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN