Vali Hacıbektaşoğlu: 'Siirt Fıstığı Hak Ettiği Değere Ulaşacaktır'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.


Vali Hacıbektaşoğlu, beraberinde Vali Yardımcısı Fatih Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram ve Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret A.Ş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Entegre Fıstık İşleme Tesisini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Vali Hacıbektaşoğlu, Siirt fıstığının "Fistalora" ve "Siirtten" markalarının yanı sıra "Anadolce" ve "Doluharman By Anodolce" markalarıyla raflarda yerini aldığını, Siirt Fıstığının hak ettiği değere ulaşacağını söyledi.


Siirt fıstığının Belçika'da Lezzet Akademisinde uluslararası ödül kazanmasının yurt içi ve yurt dışında tanıtımı açısından çok önemli olduğunu kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, “Fıstık ihracatında yeni pazarlar kurulduğunu bu kapsamda, Fistalora" ve "Anadolce" markalarıyla Almanya, Romanya ve Belçika'dan sonra Çin'e de ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, yurt içinde de kentin marka ürünü Siirt Fıstığı büyük zincir mağazaların raflarında da yer almaya devam ediyor. Üretici ve tüketici nezdinde güvendeyiz." diye konuştu.


Ziyaret programı, Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında, düzenlenen Siirt Fıstığı İşleme Sanayi ve Ticaret A.Ş, yönetim kurulu toplantısı ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN