Vali Hacıbektaşoğlu Siirt İl Özel İdaresi Sporun onursal başkanı oldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara


Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, 3. Lige yükselen Siirt İl Özel İdaresi Spor’un yönetim kurulu istişare toplantısına katıldı.

TFF Amatör Bal liginden, profesyonel olarak 3.lige yükselen Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulübünün önümüzdeki sezon yapacağı çalışmalar hakkında Hecıbektaşoğlu’na bilgi veren kulübü başkanı Canpolat, alt yapı çalışmalarına başlanıldığını ve bu konuda şu an için iki hocanın görevlendirildiğini açıkladı. Vali Hacıbektaşoğlu'na, kulübün bünyesinde kurulacak olan alt yapı çalışmalarını anlatan slayt gösterisi izletildi.

Takımın amatör lig’den 3. Lige yükselmesini büyük bir sevinç ile karşıladıklarını açıklayan Hacıbektaşoğlu; "Bilindiği gibi takımımız amatör ligden, 3.Lige yükseldi. Bizler bu konuda çalışmalar yapacağız ve takımıza destek olacağız. Başkan ve yönetimin bana sunduğu alt yapı çalışmalarını önemsiyorum ve destekçisiyim. Güçlü bir alt yapı oluşturmamız gerekmektedir ve sunulan proje heyecan vericidir. Burada yetişecek öğrencilerin akademik başarısı çok önem arz etmektedir ve bunun takibi önemlidir” dedi.

“TÜM GENÇLERİN SPOR YAPMASINI İSTİYORUZ”

Hacıbektaşoğlu; istişare toplantısında şunları kaydetti:
“Tüm gençlerimizin spor yapmasını istemekteyim. Bu anlamda bu yapılan güzel tesisin boş kalması taraftarı değilim. Alt yapı çalışmaları memleket için büyük önem arz ediyor ve büyü bir hizmettir. Burada yetişecek sporcular Ülkemize ve Milletimize faydalı olacaktır. Takımımız 3.lig veya 2.lig’de oynaya bilir ancak alt yapısı olmayan takımın başarısı kısıtlı olabilir. Alt yapıyı geliştirerek bu işi daha farklı yerlere getirebiliriz”

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU ONURSAL BAŞKAN OLDU

Siirt İl Özel İdaresinin 3.lige çıkmasında eski valimiz Ali Fuat Atik’in ve Valimiz Osman Hacıbektaş’ın büyük emeği ve katkısı olduğunu belirten Kulüp Başkanı Hıfzullah Canpolat; “Valilerimiz Ali Fuat Atik, Osman Hacıbektaşoğlu, Danıştay 10. Daire Başkanı ve Gençlik Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil’in 3.lige çıkmamızda bize büyük destekleri oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu sebepten ötürü göreve başladığı günden bu yana destek veren Sayın Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’nu takımımızın Onursal Başkanı olarak görmek istedik ve sağ olsunlar bu teklifimiz kırmadılar ve Siirt İl Özel İdaresinin Onursal Başkanı olmayı kabul ettiler” dedi.

İl Özel İdaresinin onursal başkanlığını kabul eden Vali Hacıbektaşoğlu’na isminin yazılı olduğu takım forması hediye edildi.

BAŞKAN CANPOLAT; “3.LİG YOLUNDA YALNIZ DEĞİLİZ”

3.lig mücadelesinde yönetim olarak bir yol haritası çizdiklerini ve bunu da Hacıbektaşoğlu ile paylaştıklarını belirten Canpolat; “Sayın Valimiz Hacbektaşoğlu’nun bize destek vermesi bizler onurlandırmıştır. Kendileri bu anlamda bizleri yalnız bırakmamıştır. Yapacağımız tüm çalışmaları Valimiz doğrultusunda yapacağız ve hayata geçireceğiz” dedi.

AKADEMİK FUTBOL OKULU KURULUYOR

İl Özel İdaresi Spor Akademisi ve Futbol Okulu Projesinin yakın zamanda hayata geçirileceğini belirten Canpolat; “Bu projemiz ilk olarak 72 genç futbolcularımız ilk başlayacaktır. Daha sonra bunu genişleterek Siirt Merkezde 168, İlçelerimizde 144, toplamda ise futbol okulumuzda 384 futbolcumuz olacaktır ve bunlar alt yapımızda yetişecektir. Futbol okulumuzda 8- 10-12 ve 14 yaş grupları şeklinde değişecek olup, 13 takımdan oluşan bir lig kurulacaktır ve bunlar kendi aralarında akademik hocalarımızın yönetiminde eğitim göreceklerdi. Hocalarımız bunun çalışmasına başladı ve yol haritasını bizlere sundular. Alt yapı hedeflerimizden bir tanesi idi ve büyük bir önem veriyoruz. Akademik ve sistematik bir şekilde bu işi yapacağız. Sosyal projelere ciddi önem vereceğiz. Önceliğimiz insan, sonra futbol olacaktır, bunlar birleştiğinde ortaya süper yetenekler çıkacaktır” dedi.

AHMET ERTEN İLE YOLA DEVAM

Siirt İl Özel İdaresi Spor’un 3. Lig yolunda belirleyeceği yol haritasını büyük merakla bekleyen Siirtli sporseverlere yönelik açıklamada bulunan Canpolat, ilk olarak başarılı ve tecrübeli Sportif Direktörü Ahmet Erten ile yola çıkamaya karar verdiklerini açıkladı.

Transfer çalışmalarına başlandığı müjdesini veren Canpolat;

“Çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor ve edecektir. Ancak şuan için bir şey söylemek erkendir. İlerleyen zamanda konu ile alakalı açıklamada bulunacağız. İlk olarak deneyimli ve başarılı Sportif Direktörümüz ile yola devam kararı aldık. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan yönetimimize ve teknik ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

Özel idare Dinleme Tesislerinde düzenlenen toplantıya Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve kulüp başkanı Hıfzullah Canpolat, İl Genel Meclis Başkanı Cihangir Bayram, İş Adamları Kulübün Yönetim Kurulu üyeleri Fevzi Tarlak, Nedim Tekin, Fettullah Kara, Sportif Direktör Ahmet Erten ve Kulüp Yöneticileri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN