Yatmaya Devam! Siirt'in Ünlü İçeceği Bakın Hangi İlin Adına Tescillendi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan Gaziantep'te, yemekleri kadar ünlü menengiç kahvesi de tescillendi. Öksürük, kalp damar hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına iyi gelen tescilli lezzet, bağışlılık sistemini de güçlendiriyor.

Osmanlı sultanlarından 4’üncü Murat’ın bir sefer dönüşü uğradığı Gaziantep’te dinlenirken içtiği Siirt'te de yetişen menengiç kahvesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca Gaziantep adına tescillendi.

Kentte yaşayanların ve gelen turistlerin vazgeçilmez lezzetlerinden olan menengiç kahvesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine tescillendi.

"Güzellik Uykusundan Uyanalım, Siirt İçin Çabalayalım"

Siirt'in birbirinden lezzetli ürünlerini bırakın dünyaya ülkeye tanıtmak için bile hiçbir çaba sarf etmeyen yetkililerin güzellik uykusundan ne zaman uyanacağı merak ediliyor.

Menengiç, diğer illerde daha çok yetişiyor olabilir fakat yetkililerin en azından bu alanda uğraş sergilemesi Siirt'in de turizmine katkıda bulunmak için "Siirt" isminin bir yerlerde duyurmasını bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN