YAZAR TECELLİ SIRMA'NIN ULUSLARARASI TANIRLILIĞI ARTIYOR

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İletişim Yayınları tarafından yayımlanan romanı “Ortadoğu’nun sorunları etrafında örülen aşk, dostluk, savaş, iyilik ve kötülüğün birbiri içine geçtiği bir yolculuğu anlatıyor.
Kaleme aldığı çok sayıda öykü kitapları çok değişik dillere çevrilen Sırma’nın ilk romanı “İyiliği ve Kötülüğü Bilme Ağacı” da büyük ilgi gördü.


Türk okuyucusunun büyük bir beğeni ile okuduğu romanla ilgili olarak Azerbaycan dilinde yazılan 19 sayfalık geniş bir tahlil Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin yayınladığı Edebiyat Dergisinde yer aldı.


Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Nizami Genjavi Edebiyat Enstitüsü’nden Prof. Dr. Salide Şerifova’nın yazdığı 19 sayfalık değerlendirme yazısı aynı zamanda ‘Dergipark‘ internet sitesinde yayınlandı.

Edebiyat çevreleri hem dergipark ( TÜBİTAK ULAKBİM ‘in sitesi) bilimsel bir değerlendirme makalesi olarak kabul edilmesi hem de başka bir ülkede kitabın değerli görülmesi Türk Edebiyatı ve yazarı açısından çok önemli olarak görmektedir.
İnceleme ve tahlilin yakın bir zamanda makale Azarbeycan dilinde Türkçeye çevrileceği öğrenildi.

WANSA ÖYKÜLERİ”Nİ BÜTÜN DÜNYA OKUYOR


Yazar sırmanın daha önce kaleme aldığı "Wansa Öyküleri” Türkiye’de dünya edebiyatı serisinde satış rekorları kırmış ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük yayın evi olan "Amazon” yayınlarında e-Kitap olarak, İngilizce 20 ülkede yayınlanış ve dünyanın birçok ülkesinde kitap büyük bir ilgi görmüştü.
“Dünya Edebiyatında adından söz ettiren bu kitap, aynı zamanda Türkiye’ in tanıtımında da büyük bir katkı sağlıyor.

TECELLİ SIRMAN KİMİR? DETAYLI BİYOGRAFİSİ


Gazeteci-Yazar Tecelli Sercan SIRMA: 1956 yılında Siirt’in Pervari ilçesinde doğdu. Hatay, Siirt, Eskişehir illerinde “İlçe Tarım Müdürlüklerinde” çalıştı. 1981’de sürgüne gittiği Ekişehir’de görevinden ayrılıp özel sektöre geçti. Mesleği ile ilgili ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Sovyet Federasyonu’na bağlı birçok ülkede fuar, seminer ve toplantılara katıldı. İngiltere’de dil eğitimi gördü. Yurtiçinde bildiriler sundu. Antalya Sanatçılar Derneği kurucularından olup halen Ansan Başkanlığı’nı yürtmektedir. Yazar Tecelli Sercan Sırma, gazete ve dergilere makaleler yazdı. Türk Edebiyatı’na öykü alanında çok değerli eserler verdi ve altı öykü kitabı yayımlandı. TV için belgesel hazırladı. Irak Wansa Öyküleri, “Amazon” yayınlarında e-Kitap olarak, İngilizce 20 ülkede yayınlanış ve dünyanın birçok ülkesinde kitap büyük bir ilgi gördü. Sırma, çok uluslu, Türk-İngiliz-0rtaklı petrol şirketinin Irak ülke müdürü olarak yurtdışında uzun süre çalıştı. Çok iyi bir derecede İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen yazar, evli ve iki kız çocuk babasıdır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN