Yeni Volkswagen Golf, efsane modelden ilham aldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Volkswagen, geçtiğimiz günlerde ikonik bir tekerlek tasarımına sahip retro esintili 2022 Golf GTI konseptini tanıttı. Mühendislerin bu modelde efsane Mk2 GTI modelinden ilham aldığı açık. Bununla birlikte, Mk8’in ruhunu korumak isteyen tasarımcılar, daha geleneksel modifikasyonlara yöneldi. 19 inç BBS jantlara sahip aracın, Delinte 235/35/19 D7 yüksek performanslı lastikleri bulunuyor.

Volkswagen Golf modelinin özellikleri

VW meraklısı ve motor sporları pazarlama uzmanı Sean Maynard, 2019’da bir otomobil fuarında Mk2’yi gördü ve ilham aldı. VW projede araba üreticisi Jamie Orr ile ortak oldu.

Volkswagen GTI BBS model

Orr’un amacı, bazı geleneksel modifikasyonlar eklerken aracı en yeni Mk8 GTI olmasını sağlamaktı.

GTI BBS modelin tekerlekleri

VW GTI BBS konseptinin iç kısmı, güç aktarma işlevleri ve gövde kabuğu aynıydı. Adından da anlaşılacağı gibi, konsept 19 inç BBS Super RS jantlara sahip.

Volkswagen GTI BBS model

İkonik waffle ve altıgen desenli BBS jantları, GTI’nin ilk günlerinden beri temel unsur olmuştu. Tasarımcılar, 2022 GTI BBS konseptinde jantları Delinte 235/35/19 D7 lastikleriyle kapladı.

Volkswagen GTI BBS model

Diğer zarif dokunuşlar arasında kırmızı ve siyah vintage ince çizgili BBS retro görünümü, bir dizi çarpıcı sarı sis farı ve yeni bir Borla egzoz sistemi yer alıyor.

GTI BBS model

Ayrıca Mk8 Golf GTI ile aynı turboşarjlı ve doğrudan enjeksiyonlu 2.0 litrelik dört silindirli motora sahip. Araç, 241 beygir gücünde ve 273 Nm tork üretiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN