YOL MEDENİYETTİR AMA YOLLARI YOK

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Eruh ilçesi Mışar Ovası köy sakinleri yolları harap halde olduğundan şikayetlerini dile getirdi.

Mışar Ovası köy sakinleri, yollarının yıllardan beri bozuk olması ve bu yolların onarılmaması nedeni ile mağdur olduklarını belirtti.

Yaklaşık 15 köyü Siirt merkeze bağlayan yolun, Ilısu Barajından dolayı sular altından kalmasıyla köylüler ulaşımı bozuk olan alternatif köy yollarından sağlıyor.

Köy yollarının yıllardan beri bakımsız olduğunu dile getiren köylüler, “21. Yüzyılda olmamıza rağmen bir yolumuzun olmaması bizleri çok mağdur ediyor unutulmuş bir bölgeyiz.” dedi.

“SU ALTINDA KALAN YOLLARININ YERİNE ALTERNATİF YOL İSTİYORLAR”

Mışar Ovasında bulunan farklı köy sakinlerinden Sait Özdemir, “Yıllardan beri köy yollarımıza zaten bozuk, harap halindeydi Siirt’e her gelişimizde bu bozuk yollar yüzünden korku içinde gelip gidiyorduk. Bu baraj yapımından sonra o yolumuzda su altında kaldı.”

Özdemir, “Sözde yeni yol yapıyorlar ama herhangi bir çalışma göremiyoruz nerede bu çalışmalar yolumuz su altında kaldı ama hala yolların yapımı bitmedi ne olacak bu iş böyle. Buradan yetkililere sesleniyorum durmadan kendileri ile yol yaptık hiçbir sorun kalmadı diyorlar gelsinler buradan bir kere geçsinler bu çukurlu yollarda nasıl hayatımızı sürdürüyoruz bize baksınlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Bağ ve bahçeleri için Siirt Merkezden haftada 3 gün köye gittiğini dile getiren Erkan Elçiçek ise yolların bozuk olmasından dolayı yatırım yapamadıklarını belirterek, “Bir yatırım yapalım kendi işimize bakalım dedik ama ne yazık ki bu yol yüzünden insan işine odaklanamıyor. Bizler kendi toprağımıza bakmak kendi üretimimizi yapmak istiyoruz ama ne yazık ki bu köy yolları yüzünden bu işten soğuduk. Köy sakinleri olarak köye gelmek zorunda kalıyoruz. Bağlarımız ve bahçelerimiz var, bunlara bakabilmek için her hafta yaklaşık 55 kilometre yol geliyoruz normalde bir saat olan yol ne yazık ki bir buçuk saatten fazla sürüyor birde bu köy yollarının su altında kalmasıyla tamamen mağdur olmuş durumdayız. Bizlere alternatif bir yol yapsınlar, yaklaşık 15’ten fazla köy var bu bölgede. Bunca insanı mağdur etmeye gerek yok. Barajdan önce yollar yapılacak denildi, gösteriş yapıldı ama ne yazık ki baraj yapıldı bitti. Su tutulmaya başlandı. Yolumuz su altında kaldı ama bizlere yol yapılmadı.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN