112 Yaşına Giren Kadın, Uzun Ömrünün Sırrını Açıkladı

ABD'de yaşayan Louise Jean Signore, 112. doğum gününü kutlarken uzun ömrünün sırrını 'asla evlenmemek' olarak açıkladı. New York Post'a konuşan Signore, sigara ve alkol kullanmamanın yanı sıra evlilikten uzak durarak mutlu ve uzun bir hayat sürdüğünü belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Evli insanların daha fazla sorunla karşılaştığını ifade eden Signore, 112. doğum gününü arkadaşlarıyla makarna ve pasta yiyerek kutladı.

12 Yaşına Giren Kadın, Uzun Ömrünün Sırrını Açıkladı

Kazı Kazan Talihlisi

MTA’da 39 yıl asistan olarak çalışan Signore, 112 yaşına kadar yaşadığı için kendini şanslı gördüğünü söyledi. Doğum gününde özel olarak aldığı kazı kazan biletine 5 dolar ödedi ve 50 dolar kazandı.

12 Yaşına Giren Kadın, Uzun Ömrünün Sırrını Açıkladı

"2. Dünya Savaşı Dönemi Daha Güvenliydi"

1912 doğumlu Signore, Büyük Buhran’dan Titanik'in batışına ve iki dünya savaşına kadar birçok tarihi olayı yaşadı. 2. Dünya Savaşı döneminin bugüne kıyasla daha güvenli olduğunu belirterek, "Kardeşlerim savaştaydı. Savaş sonrası hepsi evlerine döndü. Genç nesle tavsiyem, daha yaşlı ve bilge olan ebeveynlerini dinlemeleri. Yapmaları gereken tek şey ebeveynlerini dinlemek" dedi.

12 Yaşına Giren Kadın, Uzun Ömrünün Sırrını Açıkladı

ABD'nin En Yaşlı Sekizinci Kişisi

Göçmen bir ailenin beş çocuğundan biri olarak doğan Signore, dans ve yüzmenin en büyük tutkuları olduğunu söyledi. Kardeşlerinden bahsederken, "En yaşlı bendim ve maalesef geriye kalan tek kişi oldum" diyen Signore, longeviquest.com’a göre ABD’nin en yaşlı sekizinci kişisi.

12 Yaşına Giren Kadın, Uzun Ömrünün Sırrını Açıkladı

"Ben Sistematik Bir İnsanım"

Yıllar boyunca aktif kalıp sıkı bir rutin izlediğini ve bedenini dinlediğini belirten Signore, "Ben sistematik bir insanım. Her gün aynı saatte aynı şeyi yaparım. Saat 8'de kestirirsem, bu değişmez. Kimse bana ne yapacağımı söylemez, en iyi olduğunu düşündüğüm şeyi yaparım. Bu gerçekten işe yarıyor" dedi.

İlk Ameliyatını 110 Yaşında Oldu

110 yaşında kalçasını kırarak geçirdiği ilk ameliyatı sonrası hafif egzersizlerle iyileştiğini anlatan Signore, yardımcısı Perkins tarafından, "Dışarı çıkamadığında, egzersiz yapmak için koridorda yürüyüş yapıyor. Onu tanımak bir ayrıcalık" şeklinde tanımlandı.

Signore, İtalyan yemeklerinden oluşan sağlıklı bir diyetle beslendiğini, genellikle hafif bir kahvaltı yaptığını ifade etti. "Fazla bir şeyim yok, yumurtalarım var, reçelli ekmeğim var, hepsi bu. Kahve ve çay tüketmem, kafein almam" diyerek sağlıklı yaşam tarzını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN