Dünya

Dünya Haberleri

İspanya'da otomattan kahve içen genç kız kör oldu

İspanya'nın Palma kenti yakınlarında havaalanındaki otomattan bir bardak kahve alan 21 yaşındaki genç kadın aniden fenalaştı ve hastanelik oldu. Genç kadın kahveden bir iki yudum aldıktan sonra kahvenin içinde bir sürü böceğin gezdiğini fark etti. Yüzü şişmeye başlayan ve nefes alamamaya başlayan kadın, anaflaktik şok geçirdi. Yoğun bakıma kaldırılan genç kadın, 36 saat boyunca tedavi altında kaldı. Havalimanı yöneticileri ise söz konusu otomatın kullanımdan kaldırıldığını belirtti.

Dünyanın dikkati İran-İsrail krizine kayarken Gazze'de ölü sayısı 34 bini geçti

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bini aştı. Gazzeli yetkililer, ölülerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu söylüyor.

BM Açıkladı: Dünyanın En Kalabalık Ülkesi Belli Oldu!

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), 1,441 milyar nüfus sayısına ulaşan Hindistan'ın, 2024 yılı itibarıyla Çin'i geçerek "dünyada en fazla insanın yaşadığı ülke" olduğunu açıkladı. Dünya nüfusunun 8,119 milyara ulaştığı belirtilen raporda, Hindistan'ın ardından 2. sırada yer alan Çin'in 1,425 milyar nüfusa sahip olduğu bildirildi

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: İncirlik Ana Jet Üssü oldu

Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyacı doğrultusunda alındığını duyurdu. Değişikliğin ardından İncirlik'e F-16 filosunun konuşlandırılacağı öğrenildi.

Ölü amcasını bankaya getirerek kredi çekmeye çalıştı! Yetkililer fark edip polise koştu

Brezilya'da bir kadın, hayatını kaybeden amcasını bankaya getirerek kredi çekmeye çalıştı. Durumu fark eden banka yetkilileri polise haber verirken, o anlara ilişkin görüntüler dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İsrail medyası: İran saldırısı İsrail’i kurtardı

İsrail gazetesi The Times of Israel, İran'ın İsrail'e dün gece düzenlediği hava saldırısının Tel Aviv ile Washington arasında Gazze saldırıları nedeniyle haftalardır süregelen gerilimin ardından iki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirdiğini yazdı. Haberde, saldırıların İsrail'i izole edilmişlik durumundan kurtardığı belirtildi.

Türkiye'ye en fazla turist hangi ülkelerden geldi?

Türkiye'yi yılın ilk iki ayında 4 milyon 341 bin 606 turist ziyaret etti. En çok ziyaretçi gönderen ülke 437 bin 905 kişi ile İran oldu. İran'ı 433 bin 654 kişi ile Rusya, 345 bin 301 kişi ile Bulgaristan takip etti.

Dünya diken üstünde! Gözler bugün yeniden toplanacak savaş kabinesinden çıkacak kararda

İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile İsrail'e düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonu dünyayı büyük bir tedirginliğe sevk ederken, Tel Aviv'de hazırlıklar sürüyor

THY’nin İstanbul uçağında bomba ihbarı! Acil iniş yaptı…

Türk Hava Yolları'nın Varşova-İstanbul seferini yapan yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı.

IŞİD’ten Şampiyonlar Ligi maçları öncesi tehdit mesajı... Hepsini öldürün

Terör örgütü IŞİD, Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final maçları öncesi saldırı tehdidi yaptı.

Türk doktoru gizli kameraya aldılar! Odada çamaşırını indirip kalçasını elledi

İngiltere'de gizli kameraya alınan Türk doktor izleyenleri hayrete düşürdü. Gizli kamera görüntüleri yayınlanan Türk doktor Avrupa'nın gündemine oturdu.

Mezarlıklarda nöbet başladı: İnsan kemiğinden uyuştucu yapıyorlar

Sierra Leone’da 'kush' isimli uyuştucuyu kullananların mezarlardan iskelet çıkarmasını önlemek için, başkent Freetown’da güvenlik önlemleri artırıldı. Ülkede, ulusal acil durum ilan edildi.

Simpsonsların yeni kehaneti inanılır gibi değil! O tarihten sonra kimse evden çıkmayacak

35 sezondur yayın hayatına devam eden Simpsons dizisinde ortaya çıkan bir gerçek herkesi tedirgin etti. İşte Simpsonsların yeni kehaneti…

Japonya'da deprem... Birçok yerde hissedildi

Japonya'nın kuzeydoğusunda 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tayvan’da 7,4 büyüklüğünde deprem: Ölü sayısı artıyor

Son dakika haberleri: Doğu Asya’da bulunan Tayvan’da 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Tayvan’da son 25 yılda meydana gelen en büyük deprem olarak kayıtlara geçti.

Yetkililerden halka uyarı: 'Tutulma öncesi yiyecek, su, yakıt stoklayın!'

ABD'nin Ohio eyaletinin, Lorain vilayetinde güneş tutulması hazırlıkları yapılıyor. Gelecek turist akınından büyük endişe duyan yerel yetkililer, halkı temel ihtiyaçlarını stoklamaları konusunda uyardı.

Adıyaman'dan Gazze'ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen 10 bin bebek zıbın takımı Gazze'ye gönderilmek üzere Mersin'e doğru yola çıktı.

Putin: Ukraynalı pilotların kullanacağı F-16, üçüncü ülkelerden kalkarsa nerede bulunursa bulunsun meşru hedef haline gelir

Eninde sonunda Ukrayna'ya verilecek F-16'ların tıpkı diğer Batılı ekipmanlar gibi Rusya tarafından imha edileceğini söyleyen Putin, bunların Rusya’ya karşı üçüncü ülkelerin havaalanlarını kullanmaları halinde meşru hedef olacağını belirtti.

Hollanda'da ineğe tecavüz eden Türk göçmen sınır dışı edildi

Hollandanın Enschede kentindeki bir hayvanat bahçesinin müdürü Erwin, 59 yaşındaki kaçak Türk göçmenin inek Lauraya aylarca tecavüz ettiğinin ortaya çıktığını ve bunun kendisini şok ettiğini açıkladı.

Toplam 1240 haber.