Bölge

Bölge Haberleri

Depremde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı ile ilgili davada 3 sanığa tahliye

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 51 kişinin öldüğü Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı ile ilgili beşinci duruşma görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklardan 3'ünün tahliyesine karar verildi.

Deprem bölgesinde çocuklar 'sıfır atık' bilinciyle eğlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında depremzede çocukları hem eğlendirdi hem de 'sıfır atık' konusunda bilinçlendirdi.

GAÜN'de 4 yeni program açılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayağazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı'nda üniversitelerde yeni bölüm ve programların açılacağını duyurdu.

Evlat nöbetindeki ailelerin oturma eylemi aralıksız sürüyor

Diyarbakır'da, aralıksız olarak oturma eyleminde bulunan aileler, terör örgütü PKK'nın elinde olan çocuklarına 'teslim ol' çağrısını yineledi.

Uzak Doğululardan Gaziantep'e yoğun ilgi

Güney Kore'den Gaziantep'e gelen yabancı turistler, kentin tarihi ve kültürel mirasına yoğun ilgi gösterdi.

Çocuk Kütüphanesi sayesinde 4 yılda 400 kitap okudu

Gaziantep'te yaşayan 12 yaşındaki Berat Koca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hasan Celal Güzel Çocuk Kütüphanesi'nin kapısını 8 yaşında aralayarak geride kalan 4 yılda 400 kitap okudu. Okuduğu kitaplar sayesinde okuma becerilerini geliştiren Koca, yüzlerce sayfalık kitapları birkaç günde bitirebiliyor.

Diyarbakır'da temizlik kampanyası devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ana arterlerde kırılan ve eksik olan yerlere çöp kovaları yerleştirmeye başladı.

Diyarbakır'da kaybolan gencin cesedi bulundu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 6 gündür kayıp olan gencin cesedi gölette bulundu.

Gaziantep'te 65 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs Ankara'da yakalandı

Gaziantep'te 5 ayrı suçtan 8 aydır aranan ve 65 yıl 9 ay 23 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.B. isimli şahıs, JASAT ekiplerince düzenlenen operasyon sonucunda Ankara'da yakalandı.

Diyarbakır'da kayıp gençten 6 gündür haber alınamıyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 6 gündür kayıp olanı çoban; arazi, gölet, mağara ve metruk yapılar gibi yerlerde aranıyor.

Gergerli vatandaşların zorlu pancar toplama yolculuğu

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde baharın gelişiyle beraber vatandaşlar pancar toplamaya başladı. Vatandaşların, pancar toplamak için dağı tırmanarak kilometrelerce yürümesi ise dikkat çekti.

Başkan Tahmazoğlu: '1 ayda beton fiyatları Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından Gaziantep'teki çimento üreticilerine seslenerek, Gaziantep'teki beton fiyatları 1 ay içerisinde Türkiye ortalaması fiyatlarına gelirse problem yok, gelmediği taktirde biz de Şahinbey Belediyesi olarak gerekiyorsa işbirliği içerisinde Gaziantep'e beton santrali kurup bunu halka daha ucuz fiyata veririz dedi.

İsias Otel Davası'nda yeni bilirkişi raporu istenmesine karar verildi

İsias Otel davasının 2. duruşmasın yeni bilirkişi raporu istenmesine karar verildi. Duruşma sırasında KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile sanık avukatı arasında tartışma yaşanırken Üstel, bazı iddialarda bulunan sanık avukatına 'yalan söylüyorsun' diyerek tepki gösterdi.

Gaziantep'te boşanma davası sonrası kavga: 1 polis hafif yaralı

Gaziantep'te boşanma davası sonrası taraflar ve avukatlar arasındaki kavgayı ayırmak isteyen polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 31 Mart yerel seçimleriyle sona eren 8 yıllık kayyum sürecinin Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği borcun 3 milyar 345 milyon TL olduğunu açıkladı.

Jandarmadan traktör sürücülerine trafik güvenliği eğitimi

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından 60 traktör sürücüsüne robs demiri kullanımının önemi ve traktörlerde kullanılacak aydınlatmalar ile ilgili genel trafik güvenliği eğitimi verildi.

Kâhta'da 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki sanayi kavşağında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Toz taşınımında 2,5 mikronun altındaki partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sinan Bodur, 'Türkiye de bazı dönemlerde yoğun bir şekilde toza maruz kalmaktadır. 10 mikronun üzerindeki toz partikülleri alt sonum yollarına iletilmeden üst solunum yollarında tutunmaktadır ve üst solunum yolu semptomlarına neden olmaktadır. Ama 10 mikronun altındaki partiküller alt solunum yollarına ulaşmakta, özelikle 2,5 mikronun altındaki partiküller alvollere kadar giderek ve kana karışarak çeşitli sağlık risklerine neden olmaktadır' dedi.

Sınırda karbon düzenleme mekanizması ve doğrulamanın önemi GSO'da konuşuldu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile TÜV SÜD iş birliğinde 'Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Riskleri ve Doğrulamanın Önemi' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplam 5094 haber.