Bölge

Bölge Haberleri

Müzik'te Dünya Birinciliği GKV'li Meriç Demircioğlu'nun

Danubia Talents Sanat Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl Macaristan'da gerçekleştirilen ancak bu yıl da ilk kez Türkiye'de Gaziantep'te düzenlenen ve müzik alanındaki en önemli yarışmalardan birisi olan 1.Danubia Talent Uluslararası Müzik Festivali'ne katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Meriç Demircioğlu kendi kategorisinde dünya birinciliğini kazandı.

Uyuşturucu maddeyle yakalanan şahıs tutuklandı

Adıyaman'da, uyuşturucu maddeyle yakalanan 1 şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aniden bastıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı

Gaziantep'te öğleden sonra başlayan ve kısa sürede şiddetini artıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Ani yağışa yakalanan bazı vatandaşlar, ıslanmamak için koşarak yağmurdan korunmaya çalışırken, bazıları ise ağaçların altına girerek yağışın durmasını bekledi.

Beton tankerinin minibüsü biçtiği kazada 8 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde beton tankeri karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçti. Kazada 8 kişi hayatını kaybederken 2'si ağır 11 kişi ise yaralandı.

Otomobil, refüje çarparak takla attı

Adıyaman'da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarpan otomobil takla attı.

Tanısı konulamayan hastadan kolanjiyoskop yöntemiyle dokudan biyopsi alındı

Diyarbakır'da kanser şüphesi olan hastaya tanı konulamayınca kolanjiyoskop yöntemiyle dokudan biyopsi alınıp patolojik sonuca göre hastaya onkolojik veya cerrahi müdahale yapılacak.

Gaziantep'te feci kaza: 8 ölü

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde tır, çarpıştığı yolcu minibüsünü biçti. Kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

2 çocuğun öldüğü ATV kazasının davasında karar çıktı

Gaziantep'te, Hüseyin Akın ile Kerim Gündoğan'ın ölümüyle sonuçlanan ve otomobil sürücüsü tutuklu sanık Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu'nun yargılandığı ATV kazasına ilişkin davada karar duruşması görüldü. Karar duruşmasında sanık otomobil sürücüsü 3 yıl 7 ay 10 cezaya çarptırılarak tahliye edildi.

Diyarbakır'da gözaltına alınan 438 şüpheliden 133'ü tutuklandı

Diyarbakır'da nisan ayında asayiş operasyonlarında gözaltına alınan 438 şüpheliden 133'ü tutuklandı.

Kozluk'ta sulama kanalına düşen çocuk kurtarıldı

Batman'ın Kozluk ilçesinde sulama kanalına düşen 14 yaşındaki kız çocuğu kurtarıldı.

DBB ekipleri Cizre'de 33 konutun bodrum katındaki suyu tahliye etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sağanak yağışla birlikte selin yaşandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 33 konutun bodrum katındaki suyu tahliye etti, cadde ve meydanları temizledi.

Diyarbakır'da matbaacılık sektörüne dijitalleşme etkisi

Diyarbakır'da matbaacılık sektörü, dijitalleşmenin etkisi altında.

İspanya üniversiteleri ile GİBTÜ arasında ikili işbirliği protokolleri imzalandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İspanya Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) İmzaladı. Yapılan anlaşmalar öğrenci ve akademisyen değişimlerini destekleyerek kültürel alışverişi ve akademik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

GKV'li Ada Arslan Piyano Solisti Kategorisinde Dünya üçüncüsü

Danubia Talents Sanat Derneği tarafından bu yıl ilk kez Türkiye'de Gaziantep'te düzenlenen ve müzik alanındaki en önemli yarışmalardan birisi olan 1. Danubia Talent Uluslararası Müzik Festivali'ne katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencisi Ada Arslan yarışmanın Piyano Solisti kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.

Batman'da kaçak kesilen et işletmelerine 102 bin TL ceza kesildi

Batman'da kaçak et olduğu tespit edilen 525 kilo et imha edildi. Denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen işletmelere toplamda 102 bin 500 TL para cezası kesildi.

Otobüsün yayaya çarpma anı kameralara yansıdı

Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan yaşlı adama otobüsün çarpma anı kameralara saniye saniye yansıdı.

Besiciler yayla yolculuklarında Kulp ilçesine vardı

Muş'un Şenyayla bölgesine gitmek için yola çıkan besiciler, Diyarbakır'ın Kulp ilçesine vardı.

Güneydoğulu Hububatçılar Venezuela heyetini GAİB'de ağırladı

Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Tern ve beraberindeki heyet, Celal Kadooğlu başkanlığındaki Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini GAİB hizmet binasında ziyaret etti. Görüşmelerde Venezuela ve Türkiye arasındaki ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yapılabilecek ortak projeler masaya yatırıldı.

Batman'da patenli gencin tehlikeli yolculuğu

Batman'da kent merkezinde seyir halindeki bir otomobile tutunan gencin yolculuk yaparak canını tehlikeye attığı anlar cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Toplam 5457 haber.