Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri Belli Oldu! Listede Siirt'ten 2 İlçe Var

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye İstatistik Kurumu ile beraber yapmış olduğu araştırmalar neticesinde Türkiye'nin en az gelişmiş ilçeleri belirlendi. Siirt'in 2 ilçesi lisetede.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Söz konusu çalışmada ilçelerin ulaşım eğitim sağlık ve altyapı durumları incelenerek belirli bir puan üzerinden değerlendirmeleri yapıldı. 

Türkiye'deki bütün ilçeler söz konusu değerlendirmede incelendi. Puanlama Usulüne göre en az gelişmiş 10 ilçe belirlendi. Listede Siirt’ten iki ilçe bulunuyor.

Yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu ilçelerin tamamının Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerine bağlı olan ilçeler olduğu tespit edildi.

Söz konusu araştırmanın yapılmasının sebebi ulaşım altyapı Eğitim ve Sağlık imkanlarının Türkiye'nin tamamında belirli bir standarda ulaşmasını sağlayabilmektir. 

İşte Türkiye'nin en az gelişmiş olan ilçeleri:

Harran (Şanlıurfa)

Pervari (Siirt)

Gerger (Adıyaman)

Hazro (Diyarbakır)

Tekman (Erzurum)

Şirvan (Siirt)

Hamur (Ağrı)

Karayazı (Erzurum)

Hani (Diyarbakır)

Akçakale (Şanlıurfa)

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Adam | 21 Nisan 2024 11:11

    Bu iki ilçe 20 yıldır mevcut hükümetin aynı belediye başkanlarının elinde .Hükümet bu adamların ilçelere zarar verdiğini hiçbir gelişimine fayda vermediğini görecek kadar kör ise bu iki belediyeye kayyum atamıyorsa ülke siyaset tarihine gömülmeye hazır olsun.Neden denetlenmiyorlar ve neden gizli anketler yapılmıyor?

BUNLARA DA BAKIN