Bölge

Bölge Haberleri

Gazi torunları Çanakkale'de ecdat ile buluşuyor

Şahinbey Belediyesi 'Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına' Projesi kapsamında 218 bin 327 öğrenciyi ecdatla buluşturmaya devam ediyor.

Batman Valisi Canalp, Nisan ayı asayiş verileni paylaştı

Batman Valisi Ekrem Canalp asayiş toplantısının üçüncüsünde basın mensuplarıyla valilik toplantı salonunda bir araya gelerek Nisan ayında meydana gelen önemli asayiş olaylarıyla ilgili bilgileri paylaştı.

Düşük bütçeli aşiret oyunu öğrencilerden beğeni aldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Muhammed Emin Er Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sahnelediği düşük bütçeli aşiret oyunu büyük beğeni topladı.

Diyarbakır'da 100 dolar bozmasını istedikleri kuyumcuyu darp ettiler

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde girdikleri kuyumcuda 100 dolar bozmak isteyen 2 şahıs, iş yeri sahibini darp ederek kaçtı. Şüphelilerin kaçma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Adıyaman'da, seyir halinde olan bir otomobil alev alarak yandı.

Gaziantep'teki feci kazada ölenlerin cenazeleri defnedildi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde beton tankerinin karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçtiği kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri İslahiye ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde defnedildi.

Tıbbi Biyokimya Uzmanı Anayurt göreve başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Esma Özdemir Anayurt göreve başladı.

Kanalizasyon ve yağmur suyu menfez çalışmaları sürüyor

Adıyaman Belediyesi tarafından kalıcı konutların kanalizasyon ve yağmur suyu menfez çalışmaları sürüyor.

Üniversite öğrencileri Adıyaman'ın tarihi alanlarını gezdi

Gümüşhane ve Giresun İl Müdürlüğüne bağlı GSB yurtlarında kalan öğrenciler çevre faaliyetleri kapsamında Adıyaman'ı ziyaret etti.

Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, hububat alımlarının yaklaştığı bu günlerde çiftçilerin yaşayabilecekleri sorunlar ele alındı.

Diyarbakır'da aralarında avukatın da olduğu 9 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır'da haklarında soruşturma açılan veya yargılanan kişileri tahliye ya da beraat ettireceklerini söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında avukatın da bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı.

Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobil, bariyerlere çarparak durabildi.

Devrilen kum yüklü kamyonun sürücüsü ağır yaralandı

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yol çalışmasında çalışan kamyonun devrilmesi sonucu sürücü ağır yaralandı.

2. Uluslararası Aile Sempozyumu Gaziantep'te başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Aile Akademisi ev sahipliği ve iş birliğinde, 100'e yakın yerli ve yabancı seçkin akademisyenin katılımıyla bu yıl 2'ncisinin düzenleneceği Uluslararası Aile Sempozyumu 10 Mayıs Cuma günü başlıyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Yurtdışı Bilim ve Kültür Gezisinde

Kuruluşunun 60.yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları akademik çalışmalarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışına yönelik düzenlediği bilim ve kültür gezileriyle de öğrencilerin dünyayı tanımasını sağlarken farklı ülke kültürlerini de mercek altına alarak yakandın tanımalarına imkan veriyor. Avrupa'nın birçok ülkesine ve ünlü kentlerine yönelik Bilim ve Kültür Gezileri düzenleyen GKV Özel Okulları bu kez de İtalya, İsviçre ve Fransa'ya yönelik bilim ve kültür gezi gerçekleştirdi.

GAÜN'de hackathon serileri devam ediyor

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Teknopark ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) arasında yapılan iş birliği kapsamında girişimci gençlere yönelik hackathonlardan 'Engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklara yenilikçi çözümler geliştirmek için Hackathon' gerçekleştirildi. Kazanan grupla çalışmalar ise GAÜN Teknopark'ta devam ediyor.

GAİB'nde 'İhracatta Sınırları Aş' eğitimini düzenlendi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bir yandan zorlu ihracat serüvenlerinde Bölge ihracatçısının yanında olmaya devam ederken bir yandan da dış ticarette nitelikli insan kaynağının artması için düzenlemiş olduğu eğitimlere her geçen gün yenilerini ekliyor.

Uzmanı uyardı, ani kalp ritim bozukluğu direkt ölüme neden olabiliyor

Diyarbakır'da Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mesut Aydın, 'Ritim bozukluğu, çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı şeklinde olabileceği gibi bayılma şeklinde de olabilir. Ve hatta bazen çok nadiren kişinin direkt ölümüne neden olarak da ortaya çıkabilmektedir' dedi.

GKV Özel İlkokulu öğrencileri Ankara'yı mercek altına aldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, velileri ve sınıf öğretmenlerinin katılımıyla Ankara'da çeşitli incelemeler yapmak üzere bir gezi düzenledi. Ankara'nın tarihi ve turistik yörelerini inceleyen öğrenciler Anıtkabir'de de incelemeler yaparak buradan birinci meclis ve Etnografya müzesini de ziyaret ettiler.

Toplam 5442 haber.