2020-2021 Yabancı Uyruklu Öğrenci Alımı Başvurular Sonuçlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dünya’nın dört bir yanından eğitim alabilmek için 5 Haziran-4 Ağustos 2020 tarihleri arasında üniversiteye online başvuru yapan yabancı uyruklu öğrenci adayların başvuruları tamamlandı.

“78 farklı ülkeden 10.083 öğrenci başvurdu.”

2020-2021 Akademik yılı Yurt dışından kabul edilecek öğrencilere yönelik sunulan; 39 önlisans ve 45 lisans programımıza 78 farklı ülkeden 10.083 (On bin seksen üç) öğrenci başvurdu. Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı sonuçları ve Lise mezuniyet diploma notları temel alınarak yürütülen değerlendirme süreçleri sonucunda 55 farklı ülkeden 2051 yabancı uyruklu öğrenci programa kabul edildi.

Kabul edilen öğrenciler Siirt Üniversitesi öğrencisi olmaları için kabul mektuplarında belirtilen kesin kayıt belgeleri ile 11 Ağustos – 18 Eylül 2020 tarihleri arasında Rektörlük B Blok 2. katta bulunan Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü - Yabancı Uyruklu Daimi Öğrenci Birimi’ne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Birinci başvurularda boş kalan kontenjanlarımız için online başvuru sistemimiz üzerinden yedek başvurular 18 Eylül 2020 tarihine kadar alınacak olup; 25 Eylül 2020 tarihinde yedek başvurulardan ek yerleştirmeler yapılması planlanmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü ( http://ais.siirt.edu.tr/ ) sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

COVID-19 pandemisi seyrine göre vize sürecinin uzaması, lise mezuniyet sınavlarının gecikmesi veya seyahat kısıtlamasından dolayı söz konusu tarihlerde kesin kayıt yaptıramayan öğrencinin; durumunu kayıt tarihleri içerisinde [email protected] adresine e-posta göndererek beyan etmesi ve kayıt yaptırmaya geldiğinde beyanını kanıtlayıcı belgeler sunması halinde; 15 Aralık 2020 tarihine kadar kayıt yaptırmak koşulu ile kesin kayıt hakkı saklı tutulacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN