• Haberler
  • Ekonomi
  • 23 Ekim 2024 güncel altın satış fiyatları! Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar?

23 Ekim 2024 güncel altın satış fiyatları! Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar?

Altın fiyatları, Ortadoğu'daki çatışmalar ve ABD seçimlerine ilişkin belirsizliğin güvenli liman olarak görülen varlıklara talebi artırmasıyla tarihi zirveye yükseldi.

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını araştırıp takip ediyor. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç lira? İşte 23 Ekim 2024 Çarşamba günü çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları...

Altının gram fiyatı, tarihi rekorunu 3034 liraya taşırken; saat 10.53 itibarıyla yüzde 0,18 primle 3032 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 5 bin 150 liradan, Cumhuriyet altını 20 bin 540 liradan satılıyor.

Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,1 artışla 3 bin 28 liradan tamamlamıştı.

Ons altında yeni zirve

Altının ons fiyatı merkez bankalarının güvercin duruşu ve devam eden jeopolitik gerilimlerle birlikte rekor seviyelere ulaştı. Zirvesini 2755 dolara taşıyan ons altın, şu sıralarda yüzde 0,22 artışla 2754 dolardan işlem görüyor.

Dünya genelinde ise Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun ekim sayısını yayınlayan Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyümenin istikrarlı ancak zayıf kalacağının öngörüldüğü aktararak, küresel ekonomik büyüme tahminin bu yıl ve gelecek yıl için yüzde 3,2 olduğunu kaydetti.

Öte yandan, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz oranını 50 baz puan düşürmesinden sonra ABD'nin 10 yıl vadeli hazine tahvili faizinin arttığına ve yüzde 4,24 seviyesine kadar yükseldiğine işaret eden analistler, bu hareketin iyileşen ekonomik verilerin yanı sıra Bankanın bundan sonraki faiz indirimlerinde daha agresif olmayacağına dair beklentilerden kaynaklandığını söyledi.

Güncel altın satış fiyatları

23 Ekim 2024 güncel altın satış fiyatları! Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar?

 

Bakmadan Geçme