24 Yıldır Zenginden Alıp Fakire Veriyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden emekli Mithat Aydoğan, 24 yıldan beri çevresinden topladığı yardımlarla yoksulları sevindiriyor.

Zenginlerle fakirler arasında köprü kuran Aydoğan, yoksulların gıda, giyim, eğitim ve sağlık alanlarındaki sorunlarının çözümünde yardımcı oluyor.

Aydoğan, yaptığı açıklamada, 24 yıl önce arkadaşları ile bir Ramazan arifesi öncesinde sohbet ederken tutulacak oruç ve yoksul vatandaşların gıda bulmakta çekecekleri zorlukları konuştuklarını, o an aklına yoksullara yardımcı olma fikrinin geldiğini söyledi.

"Peygamber Efendimiz komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diye emrediyor" diyen Aydoğan, yoksul vatandaşları tespit edip onlara yardımcı olma fikrini çevresinin de çok benimsediğini, bu konuda hemen çalışmalara başladıklarını dile getirdi.
Tespit ettikleri yoksul aileleri maddi durumu iyi olanlara bildirmeye başladıklarını ifade eden Aydoğan, şöyle konuştu:

"Onların ihtiyaçları karşılanmaya başlandı. Zaman zaman bu ihtiyaçları ben ve arkadaşlarım bizzat götürüyoruz. Bu çalışmalarımız çevrede duyulunca, hem varlıklı ve hem de yoksul vatandaşlar bize ulaşmaya başladı. Bazı dönemlerde, çeşitli mesleklerden çeşitli kurumlardan aralarında memur ve esnafların da bulunduğu 115'i aşkın vatandaş katkıda bulunuyor. Yurdun değişik yörelerinden yardımlarının yoksullara iletilmesini isteyen vatandaşlar çıkıyor. Bunları yoksul vatandaşlara veriyoruz. Bu yardımlarımızı yıl boyunca sürdürüyoruz. Bu güne kadar sanırım 8 bini aşkın aileye yardımda bulunduk. Biz yoksullara yalnız gıda yardımı değil, giyim yardımı da yapıyoruz. Sağlık ve eğitim alanındaki sorunlarının da çözümünde yardımcı oluyoruz. "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN