36 bin kişiye 'hayal' sattılar: 10 milyarlık vurgun!

Yalova'da otellerinde devre mülk ve ücretsiz tatil vaadiyle 36 bin kişiyi 10 milyar liradan fazla dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda 14 kişi tutuklandı. Mağdurların 5 bin yılda sadece 1 gün tatil yapabileceği ortaya çıktı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Soruşturma kapsamında, her bir mağdurun 5 bin yılda sadece 1 gün tatil yapabileceği hesaplandı. Ayrıca, suç örgütünden ayrılarak başka bir suç örgütü kuran kişilerin, kimlik ve telefon bilgilerini alarak mağdurları arayıp "Sizi dolandırdılar. Biz mağduriyetinizi gidereceğiz" diyerek yeniden dolandırdıkları tespit edildi.

Mağdurların şikayeti üzerine Yalova Adliyesi'nde ilk kez Tüketici Mahkemesi açıldı, ancak bu mahkemenin yetersiz kalması sonucu mahkeme sayısının artırılması talep edildi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, gelen ihbarları değerlendirerek Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle, Termal ilçesindeki turistik bir otel ve tesislerin, iletişime geçtikleri kişileri ücretsiz tatil vaadiyle davet edip özel eğitim almış kişiler aracılığıyla ikna ederek, psikolojik baskı uygulayıp devre mülk hissesi satma vaadiyle sözleşme imzalattıklarını tespit etti.

Sorgularından sonra adliyeye çıkartılan şüphelilerden, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olmakla suçlanan Orhan Karaderili, eşi Elvan Karaderili ve şirketin CEO'su Tevfik Murat Talas ve reklamlarda oyuncu olarak rol alan oyuncu Yusuf Atala'nın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanırken, 16 kişi adli kontrol ,2 kişi de savcılık tarafından serbest bırakıldı. Gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü tutuklanırken 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN