81 İlde Açık Alanda Sigara İçmek Yasaklandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İçişleri Bakanlığı Koronavirüs'le mücadele ederek 81 ilin tamamında kamuya açık yayın sigara içilmesinin yasaklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderildiği Koronavirüs genelgesinde tüm illerde cadde ve sokaklarda sigara içilmesinin yasaklandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine gönderilen " Koronavirüs Tedbirleri " konulu ek genelgede, şu ifadelere yer verildi: 

Yarından (12 Kasım Perşembe) itibaren tüm illerde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi çalışan, sigara içmek yasaklanacak.

65 yaş ve vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulama, il yapılacak analizlere göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek.

Valilerce; salgınının seyri anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayılarındaki artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların günlerinin saat 10: 00-16: 00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler sokağa çıkmamalarına dair sınırlılamaya girilecek.

Geliş gösterilen olarak örnek kararlar belirli aralıklarla gözden geçirilecek, burada sınırlama aynı usulle kaldırılacak. "

Genelgede, tüm Dünya etkisi altına alan Koronavirüs (Covid19) salgınının yayılımında son dönemlerde tümde yaşanıyor ifade edildi. Avrupa kıtasında bulunan salgının seyrinde çok ciddi yükseliş olduğu ve salgınla mücadele eden birçok yeni tedbir kararları iddialı olduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN