• Haberler
  • Genel
  • ABD'de FBI'dan Erden Timur'a 'Eric Adams' sorusu

ABD'de FBI'dan Erden Timur'a 'Eric Adams' sorusu

Nef İnşaat'ın sahibi Erden Timur, ABD'de FBI tarafından gözaltına alındığı iddiasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Nef İnşaat’ın sahibi Erden Timur’un, ABD’nin New York kentinde FBI tarafından “bilgisine başvurulduğu” iddia edilmişti.

Amerika’nın Sesi’nden Mehmet Sümer’in paylaşımına göre, Timur, iki gün önce New York’a geldiğinde JFK Havalimanı’nda FBI tarafından durduruldu ve bilgisine başvuruldu.

Sümer’in aktardığına göre, FBI yetkilileri, Timur’a New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığını sordu. Timur, yetkililere böyle bir bağışta bulunmadığını belirtti.

ABD'de FBI'dan Erden Timur'a 'Eric Adams' sorusu

ERDEN TİMUR’DAN AÇIKLAMA

Erden Timur, gazeteci Murat Ağırel’e açıklamalarda bulunarak “gözaltı” iddialarını yalanladı.

Timur, ABD’ye Nef orkestrasının konseri için gittiğini, ve iddiaların aksine gözaltına alınmadığını belirtti.

Timur “polisin” kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams’tan para alıp almadığını ve bağışta bulunup bulunmadığını sorduğunu açıkladı.

SUÇLAMALAR NEYDİ?

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın, 2021’deki Türkiye ziyareti sırasında, İstanbul Başkonsolosluğu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanıyla yasa dışı bir görüşme yaptığı iddiasıyla suçlanmıştı.

Federal savcılara göre Adams, bu gizli görüşmede Türkiye’den gelen yasa dışı bağışlar karşılığında politik çıkar elde etmiş ve kampanyasına para aktarımı için rüşvet teklif edilmişti.

Özellikle, kampanya fonlarına yasa dışı yollarla para aktarıldığı ve Türkiye ile ABD’de çıkar sağlamak amacıyla işbirliği yapıldığı iddia ediliyordu.

Adams, masum olduğunu ve suçlamalarla mücadele edeceğini söyleyerek “New Yorklular için yerimde durursam hedef olacağımı her zaman biliyordum ve hedef oldum. Eğer suçlanırsam tüm gücüm ve ruhumla bununla mücadele edeceğim” demişti.

Bakmadan Geçme