Adalet Bakanı Kira Sınırı İle İlgili Açıklama Yaptı! Kira Sınırında Yeni Gelişme

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralarla ilgili düzenlemelerin Borçlar Kanunu'nun kalıcı maddeleri çerçevesinde yürütüleceğini açıkladı. Yeni düzenlemeler yapılmadığını belirten Tunç, mevcut yasaların uygulanacağını söyledi. Ayrıca arabuluculuk sistemi sayesinde kira uyuşmazlıklarının yüzde 54'ünün çözüldüğünü belirten Tunç, arabuluculuğun kapsamının genişletileceğini vurguladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük'te gündeme yönelik soruları cevapladı. Kiralardaki yüzde 25 artış sınırının kaldırılması sonrasında yeni bir düzenlemenin olup olmayacağı sorulan Tunç, Borçlar Kanunu'nun ilgili maddelerinin kira miktarının nasıl artırılacağına ilişkin düzenlemeleri içerdiğini ve 1 Temmuz itibarıyla Mecliste bu konuyu gündeme almadığını söyledi. Tunç, "O sebeple şu anda Borçlar Kanunu'nun kalıcı maddeleri çerçevesinde yürüyecek kiralarla ilgili düzenlemeler" değerlendirmesinde bulundu.

Arabuluculuk Sistemi ve Kiracı-Kiralayan Uyuşmazlıkları

Tunç, 2013'ten bu yana uygulanan arabuluculuk sistemi hakkında da bilgi verdi. Son zamanlarda kira uyuşmazlıklarının da arabuluculuk kapsamına alındığını belirten Bakan Tunç, 1 Eylül'den itibaren 191 bin 493 kira uyuşmazlığının arabulucu önüne geldiğini ve bunlardan 102 bin 689'unun anlaşmayla sonuçlandığını söyledi. Bakan Tunç, kira uyuşmazlıklarının yüzde 54'ünün arabuluculukta çözüldüğünü, yani yarıdan fazlasının yargıya intikal etmeden kiracı ile kiralayanın barışarak sorunlarını çözdüğünü ifade etti.

Tunç, arabuluculuğu daha da geliştirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü ve bu müesseseyi daha kalıcı hale getirmek, kapsamını genişletmek için yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti. Hukuk mesleğinde 20 yıl tecrübesi olan kişilerin arabuluculuk eğitimi almak şartıyla sınavsız arabulucu olabileceğini de ekledi. Bu düzenleme ile tecrübeye önem verdiklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN