• Haberler
  • Siirt Haber
  • Adalet Sen Gençlik Spor ve Yurt Çalışanları Şubesi'nden, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Kamu Tasarruflarına Uyma Çağrısı

Adalet Sen Gençlik Spor ve Yurt Çalışanları Şubesi'nden, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Kamu Tasarruflarına Uyma Çağrısı

Adalet Sen Gençlik Spor ve Yurt Çalışanları Şubesi, yurt personeli olarak görev yapan çalışanların, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasında görevli personele ilişkin bir dilekçe sundu. Dilekçede, çalışanların asli görev alanlarına geri yönlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yurt müdürlüklerinde yeterli personel sayısının bulunmadığı belirtilen dilekçede, “İl Müdürlüğüne bağlı Yurt Müdürlüklerinde işlerin sağlıklı yürütülmesi için yeterli personel bulunmamakta ve mevcut personele aşırı nöbet yükü bindirilmektedir. Üyelerimizden bu durumla ilgili şikayetler almaktayız.” denildi.

Dilekçede, kamu tasarruf tedbirleri hatırlatılarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Tasarruf Tedbirleri konulu talimatın 15. Maddesinde yurt personelinin yalnızca yurt birimlerinde görevlendirilmesi gerektiği açıkça ifade edilmiştir. Aynı şekilde, 13. Maddede işçi kadrosundaki personelin asli görevleri dışında görevlendirilmemesi gerektiği vurgulandı.

Dilekçenin devamında, geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilgili hizmet birimlerinde ihtiyaçları karşılamak üzere 26 adet büro personeli istihdam edildiği hatırlatıldı. Bu nedenle, belirtilen personellerin asli görevlerine geri dönmelerinin önünde bir engel bulunmadığı ifade edildi.

Dilekçede, İl Müdürlüğüne bağlı diğer hizmet birimlerinde görev yapan yaklaşık 10 yurt yönetim memurunun ve işçi kadrosundaki personelin, ilgili Yurt Müdürlüklerine görevlendirilmesinin işlerin daha sağlıklı yürütülmesine ve çalışma huzurunun sağlanmasına katkıda bulunacağı belirtildi.

Son olarak, mevcut görevlendirmelerin yeniden gözden geçirilmesi talep edilerek, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında bilgi verilmesi istendi. Talep edilen hususlar, kamu tasarruflarına uyum çağrısıyla dile getirildi.

Adalet Sen Gençlik Spor ve Yurt Çalışanları Şubesi'nden, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Kamu Tasarruflarına Uyma Çağrısı

Bakmadan Geçme