• Haberler
  • Genel
  • Adana'da art arda 3 deprem meydana geldi! Uzman isim uyardı

Adana'da art arda 3 deprem meydana geldi! Uzman isim uyardı

Adana'nın Kozan ilçesinde Richter ölçeğine göre, 1'er dakika arayla, 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi. Peş peşe gelen depremler bölge halkını korkuturken, Prof. Dr. Okan Tüysüz'den de uyarılar geldi. Tüysüz, depremlerin bir sene boyunca sürebileceğini söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 05.32’de 4.6, 05.33’de 4.5 ve 05.34’de 4.0 büyüklüğünde; 7.0 kilometre derinlikte art arda 3 deprem meydana geldi. Kozan ve merkez Seyhan ilçelerinde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, AFAD ekipleri saha tarama çalışmaları başlattı.

Meydana gelen depremler güvenlik kamerasına böyle yansıdı:

 

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen depremden kaynaklı olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Adana Kozan merkezli 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

UZMAN İSİMDEN UYARI

Adana’da peş peşe meydana gelen depremler bölge halkını korkuttu. Prof. Dr. Okan Tüysüz, Adana için uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Okan Tüysüz, X hesabından yaptığı ilk deprem değerlendirmesinde, “Deprem büyüklüğü 4,5 veya 4.6, en büyük şiddet 5,7 odak derinliği 10 km şu ana kadar hasar rapor edilmedi. Endişe edilecek bir durum olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Adana'da art arda 3 deprem meydana geldi! Uzman isim uyardı

‘HAREKETLİLİK 1 SENE SÜREBİLİR’

Prof. Tüysüz, Haber Global’den Şifa Kaymak’a yaptığı açıklamada ise 6 Şubat 2023’te meydana gelen iki büyük depremi hatırlatarak, “Burada biriken stresin bir şekilde boşalması gerekiyordu. Bu depremle birlikte boşaldı. Depremi 6 Şubat artçısı olarak değerlendirebiliriz” diye konuştu.

Depremin şiddetinin orta büyüklükte olduğunu belirten Tüysüz, “Bölgede bu şiddetin üstünde bir deprem beklemiyorum. Ancak bölgedeki hareketlilik yaklaşık bir sene boyunca devam edebilir” dedi.

Bakmadan Geçme