• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti'de Değişim Zamanı: Kongre Süreci Başladı, Genç Kadrolar Geliyor

AK Parti'de Değişim Zamanı: Kongre Süreci Başladı, Genç Kadrolar Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, 8. Olağan Büyük Kongre sürecini başlattı. Ekim ayında başlayacak kongre süreci, il kongrelerinin nisan sonunda tamamlanması ve büyük kongrenin Mayıs 2025'te yapılması planlanıyor. Erdoğan'ın, 2028 seçimlerini hedefleyerek, parti yönetiminde köklü değişiklikler yapması ve genç kadrolara ağırlık vermesi bekleniyor.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı ve parti kongre sürecini başlatma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda, AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongresi süreci resmen başlamış oldu. Kongre sürecinin ekim ayında başlaması, il kongrelerinin nisan ayı sonuna kadar tamamlanması ve büyük kongrenin ise Mayıs 2025'te yapılması öngörülüyor.

Kulislere göre, yerel seçimlerden sonra gündeme gelen "değişim" beklentileri, kongre süreciyle birlikte karşılanacak. Toplantıda Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre hazırlıkları ve süreç takvimi hakkında bilgi verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kongrelerle birlikte il ve ilçe yönetimlerinde, ayrıca parti genel merkezinde önemli değişiklikler yapması bekleniyor. Özellikle 2028 seçimlerini göz önünde bulundurarak, MKYK’da genç kadrolara ağırlık verileceği ifade ediliyor. Erdoğan, geçmiş kongre ve seçim süreçlerinde mevcut kadrolardan yüzde 50’den fazlasını değiştirme eğilimindeydi ve bu kongrede daha yüksek oranda bir değişiklik öngörülüyor.

Bakmadan Geçme