• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti'den Hüda-Par'a Net Anayasa Yanıtı: ''4. Madde ile İlgili Tartışmamız Yok''

AK Parti'den Hüda-Par'a Net Anayasa Yanıtı: ''4. Madde ile İlgili Tartışmamız Yok''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4. maddesinin kaldırılması gerektiğine dair önerisini reddetti. Çelik, 'Anayasanın dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur' diyerek, değişiklik tekliflerine olumsuz yaklaşımlarını vurguladı.

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılması gerektiğine dair yaptığı açıklamalara AK Parti'den olumsuz yanıt geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu konudaki değişiklik tekliflerinin kendileri açısından olumlu olmadığını ifade etti.

AK Parti'den Sert Yanıt: ''Tartışmamız Yok''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklamalarında, Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili herhangi bir tartışma yürütmediklerini belirtti. Çelik, "Anayasa'nın dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Bu konudaki değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir" dedi.

''Darbeci Anayasanın Zararları Süreçte Devam Ediyor''

Çelik, konuşmasında Türkiye'nin 12 Eylül darbesinin yıl dönümüne de değindi. 12 Eylül darbesinin Türkiye'ye verdiği zararları ve darbenin Türkiye'nin milli egemenliğini çalmaya yönelik dış kaynaklı bir proje olduğunu vurgulayan Çelik, "Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerekir. Türkiye'nin ihtiyacı net bir şekilde sivil bir anayasadır" ifadelerini kullandı. Çelik, darbe anayasasının Türkiye'deki sivil siyasetin ve demokrasinin üstünlüğünü gasp ettiğini belirtti.

AK Parti'nin Sivil Anayasa Vurgusu

AK Parti'nin sivil bir anayasa hedeflediğini ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bir anayasa oluşturmayı amaçladığını ifade eden Çelik, ancak anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili değişikliklerin gündemde olmadığını ve bu konuda herhangi bir tartışmanın bulunmadığını vurguladı.

Anayasanın 4. Maddesi Nedir?

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Bakmadan Geçme