• Haberler
  • Ekonomi
  • AK Parti'den milyonlarca kişiyi ilgilendiren 'emeklilik' açıklaması

AK Parti'den milyonlarca kişiyi ilgilendiren 'emeklilik' açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sisteminin güncellenmesi gerektiğini belirterek, haftalık çalışma süresinin düşeceğine yönelik iddialara yanıt verdi. Güler, 'Hem prim miktarını ve yaşı hem de ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım' dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sistemi ve yargı süreçleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, emeklilik sisteminin güncellenmesi gerektiğini belirterek, gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşının genellikle 65 ila 70 arasında olduğunu ve Türkiye’de emeklilik yaşının bu standartların altında olduğunu ifade etti. Şu an Türkiye’de yaklaşık 32 milyon çalışan ve 16 milyon emekli bulunmakta, yani 2 çalışana 1 emekli düşüyor. Güler, emeklilik yaşının artırılması ve prim miktarlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olduğunu belirten Güler, bu desteğin sürdürülmesinin önemli olduğunu ve sistemin daha adil ve dengeli hale getirilmesi gerektiğini ekledi. Ayrıca, haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesiyle ilgili bir düzenleme olmadığını, yalnızca bazı sektörlerde esnek çalışma modellerinin değerlendirildiğini söyledi.

Güler, dosyaların doğrudan Yargıtay’a gönderilmesiyle ilgili bir düzenleme olmadığını, ancak yargı sürecinin daha hızlı tamamlanabilmesi için bazı öneriler olduğunu belirtti. Yargı süreçlerinde istinaf mahkemesi sürecinin tamamlanmasının ardından dosyaların Yargıtay’a gönderildiğini ve bu konuda mevcut bir düzenlemenin bulunmadığını ifade etti.

Bakmadan Geçme