• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti kolları sıvadı: Seçim için 'erken' mesai başladı

AK Parti kolları sıvadı: Seçim için 'erken' mesai başladı

AK Parti, 2028 seçim hazırlıklarına gurbetçilerle başladı sınır kapılarında, yurt dışındaki Türkler için sunulan hizmetleri anlatan kitapçıklar dağıtılıyor.

AK Parti, her seçim sonrası bir sonraki seçime hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı 2028 seçimleri için kolları sıvadı. Bu kapsamda, Türkiye'ye tatil için gelen gurbetçilere sınır kapılarında AK Parti'nin yurt dışındaki Türklere yönelik hizmetlerini anlatan kitapçıklar dağıtılmaya başlandı.

Kitapçıklarda, oy kullanma imkanları, e-Devlet ile Türkiye'ye gelmeden yapılabilen resmi işlemler, dövizle askerlik, sosyal güvenlik, sağlık, gümrük ve trafik konularında sağlanan kolaylıklar gibi 23 yıl içinde yurt dışında yaşayan Türklere sunulan hizmetler detaylı bir şekilde anlatılıyor.

23 Yılın Kazanımları

Kitapta ayrıca, 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının 260'a çıkarılması, e-Konsolosluk ve gezici konsolosluk hizmetlerinin hayata geçirilmesi gibi AK Parti iktidarının 23 yıllık dönemde gerçekleştirdiği projeler yer alıyor. Ayrıca, Türk pasaportuyla vizesiz veya kapıda vize ile seyahat edilebilen ülke sayısının 42'den 118'e çıkarılması, THY'nin uçuş noktalarının 78'den 350'ye yükselmesi gibi önemli kazanımlar da vurgulanıyor.

Gurbetçiye Özel Hizmetler

Kitapçıkta, Yunus Emre Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı gibi kurumların yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına sunduğu hizmetler de detaylı olarak ele alınıyor. Ayrıca, dövizle bireysel emeklilik imkanı, yurt dışından getirilen taşıtların kalma süresinin uzatılması gibi gurbetçilerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler de kitapçıkta yer alıyor.

Bu çalışmalarla, 2028 seçimleri için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının desteğini artırmayı hedefleyen AK Parti, sınır kapılarındaki bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Bakmadan Geçme