• Haberler
  • Siirt Haber
  • AK Parti Siirt Eski İl Başkanından Kredi Kartı Aidatı Tartışmalarına Destek 

AK Parti Siirt Eski İl Başkanından Kredi Kartı Aidatı Tartışmalarına Destek 

AK Parti Siirt eski il başkanı Fuat Özgür Çalapkulu , kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlardan savunma sanayisine kaynak sağlamak amacıyla yıllık 750 lira aidat alınması önerisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Savunma harcamalarına katkı sunma fikrini desteklediğini belirten eski başkan Fuat Özgür Çalapkulu , aynı zamanda halkın bazı itirazlarını anlamak gerektiğine vurgu yaptı. Açıklamasında, kamu kurumlarındaki yolsuzluklar, israf ve liyakatsiz atamalar gibi konulara değinerek, itirazların bu tür aksaklıklara olan tepkiden kaynaklandığını belirtti.

AK Parti eski il başkanı, Türkiye'nin bulunduğu bölgedeki çatışma riskine dikkat çekerek, savunma sanayiinin güçlenmesi gerektiğini ifade etti. “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup savunma sanayi harcamalarına katkı sunmak isteyenlerin sayısı, istemeyenlerden 10 kat fazladır. Bölgemizin, her geçen gün bir yangın yerine dönüşme ihtimali olan bir ortamda, savunmada milli olmamız çok önemli,” diyen eski başkan, bu konuda milletin maddi ve manevi sorumluluklarını her zaman yerine getirmeye hazır olduğuna inandığını dile getirdi.

Kendi pozisyonunu da net bir şekilde ortaya koyan eski başkan, “Ben şahsen savunma sanayiine yılda bir defa değil, her ay 750 lira vermeye hazırım,” ifadesiyle, alınacak aidatın yerinde bir uygulama olduğunu savundu.
Eski başkan, aidat önerisine karşı çıkanların haklı gerekçeleri olabileceğini vurguladı ve halkın eleştirilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. 

 

“Son 5-6 yılda yolsuzluklar, usulsüzlükler ve liyakatsiz atamalar karşısında ciddi adımlar atılmazken, devlet kurumlarında israfa varan harcamalar yapılmaya devam ediliyor,” dedi. Ayrıca, enflasyonu körükleyen fırsatçı firmaların denetlenmemesinden de yakınarak, “Kötüler, namussuzlar ve başarısızlar her alanda ödüllendiriliyorken, halkın bu tür taleplere itiraz etmesini hoş görmek gerekir,” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda, halkın devletine olan bağlılığının altını çizen eski başkan, “Bu millet, devletine yalnızca 750 lirasını değil, tüm varlığını harcamaya hazırdır. Yeter ki devlet yetkilileri de her alanda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirsinler,” dedi. Halkın aidat önerisine karşı olumsuz tepki göstermesi yerine, öncelikle aksaklıkların giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bakmadan Geçme