AK Parti Siirt İl Başkanı Özturan: Siirt Belediyesinin Tek İcraatı Emekçilere Mobbing Uygulamalar Olmuştur

AK Parti Siirt İl Başkanı Bahri Caner Özturan, seçimlerin ardından Dem Partili Siirt Belediyesinin tek icraatının emekçilere mobbing uygulamaların yapıldığını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Özturan, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Dem’li Siirt Belediyesinin ilk günden bugüne kadar tek icraatı asli vazifesi olan Belediyecelik hizmetlerini gerçekleştirmek yerine onlarca emekçi kardeşimizi işlevsiz ve verimsiz hale getiren mobbing uygulamalar olmuştur.

Belediyede emekçi kardeşlerimizin bir kısmı, ehliyet ve liyakatlarına bakılmaksızın temizlik işleri müdürlüğü ve farklı birimlerde görevlendirilmiştir.

Dem’li belediyelerde çalışma hayatını düzenleyici, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı adımlar yerine; yasa, kanunlar ve evrensel insan hakları çiğnenerek zulüm dönemi başlamıştır. Söz konusu Dem’li Belediyelerde emekçi kardeşlerimize yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı gerekli adımları atacağız.

İş yeri değiştirme, mobbing, onur kırıcı davranışlar, ayrımcılık ve ötekileştirme çabalarına karşı; emekçi kardeşlerimizle hukuki mücadele başlatacağız. 

İlimizde mağdur ve mazlum olmuş bütün belediye çalışanlarının ve emekçilerinin yanında duracağız. İşçilerimize ve emekçilerimize yönelik baskı, tehdit ve yıldırmalar son bulana kadar haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Dem’li Belediyelere çağrımız hizmet anlayışından uzak davranışlara son vermesi, emekçi kardeşlerimizin haklarına riayet ederek asli görevleri olan Siirt’imize Belediyecilik hizmetini yerine getirmesidir.

Kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Av.Bahri Caner ÖZTURAN 
AK Parti Siirt İl Başkanı"

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 5

  • fatma | 01 Temmuz 2024 00:19

    ah canım benim, temizlik işi ile geçimini sağlayan tüm emekçilerden derhal özür dilemelidir bence.! Kafaya, beyine, düşünceye, idraka, basitliğe bak sen... evinizde kim temizlik yapıyor, temizlik yapan kötü bir şey mi yapıyor. Siirtlilerin dediği gibi daha üslubunu bulman için çok tandır ekmeği yemen lazım.

  • tahsin | 26 Haziran 2024 14:34

    temizlik işi yapmak kötü ve aşağılık bir şey mi avukat efendi ??? Neden aşağılık bir iş olarak görüyorsunuz temizlik işi ve işçi emekçileri ? Akla ziyan mantalite, işte o kibirli davranışlarınız bitirdi sizi... Temizlik işi ile hayatını, nafakasını kazanan insanlara hakaret ettiğinin bile bilincinde değil avukat efendi...

  • Özgür | 25 Haziran 2024 16:20

    8 yıl boyunca kayumlarla yönetilen Siirt belediyesinde yüzlerce kişi farklı maddelere keyfi bir sekilde hak hukuktan yoksun bir şekilde işten atılırken.. çoğu kişinin açtigi işe dönüş mahkemeleri kazanmasına rağmen işe almayan akp yönetimi ve kayum. ve hala bu mağduriyeti yaşayan yüzlerce insan varken.hakkı yenilmiş işi emeği gasp edilmiş ailece çoluk çocuklari mağdur ederken başta olan bu zihniyet nasıl olurda bugün bu eleştirileri yapıyor olabilir.. 8 yılık kayumda sizin ne dalavere döndürdüğünuzu dünya alem biliyor yediğiniz on bin fark aklınızi başınıza gitrmis anlaşılan gelen her yönetim kendi kadrolarıyla Kendi Ekipleriyle çalışmak ister bu dünyanın her yerinde böyledir dem parti hiç bir insanı işten atmamistir.sizin döneminizde evinde oturup maaş alanida iyi bilir herkes

  • Mustafa gündüz | 25 Haziran 2024 07:17

    Siz önce partinizin çaldığığı tirilyonların hesabını verin Bu halkın parasını kendi yobaz yandaşlarına peşkeş çektiğniz taribatzn haber ver ondan sonra halkın hizmetine gimiş dem belediyesine dil uzat

  • Eren | 24 Haziran 2024 23:55

    Belediye bir hizmet kurumudur belediyeciliği derhal bir siyasi kurum anlayışından cıkarmalı diğer devlet kurumları gibi devlet koluna baglamalılar. Seçime aktirilan bunca maddi külfet yerine milyonlarca harcanan paralar hizmet icin daha yararlı yerlere kullanılır. Ve bu kutuplasmalarda ortadan kalkmış olur

BUNLARA DA BAKIN