AK Parti Siirt İl Başkanlığı, Siirt Belediye Başkanlığı tarafından açıklanan Meclis kararlarının oy birliği ile alındığı ifadesini yalanladı

AK Parti Siirt İl Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla dün yayınlanan 2024 Mayıs ayı Siirt Belediye Meclis kararlarında kullanılan 'oy birliği' şeklindeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığı açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Belediyesi, 2024 Mayıs ayı kararlarını dün gece kendi web sitesi üzerinden duyurdu. Depremzedelere verilen ücretsiz ulaşım desteğinin kesilmesi, Siirt Müftülüğü tarafından Kur’an kursu olarak kullanılan bina ve Siirt Ülkü Ocakları tarafından kullanılan binanın tahsisinin geri alınması gibi birçok karar Siirt Belediye Meclisinde onaylandı.

Oy birliği ile değil oy çokluğu ile karar alındı

AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Bahri Caner ÖZTURAN yaptığı yazılı açıklamayla dün açıklanan 2024 Mayıs ayı Siirt Belediye Meclis kararlarında kullanılan "oy birliği" ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, Ulus mahallesinde bulunan Kur-an Kursunun ve Ülkü Ocaklarının tahsisinin iptaliyle tekrardan belediyeye alınması kararının "oy çokluğu" ile alındığını belirtti. 

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Siirt Belediye Meclisi tarafından gerçekleştirilen 2024 Mayıs ayı toplantısında Ulus mahallesinde bulunan Kur-an’ı Kerim Kursu binasının ve Ülkü Ocakları tarafından kullanılan binanın tahsisinin iptaliyle tekrar belediyeye alınması kararları "oy çokluğu" ile alınmasına rağmen Dem Partili Siirt Belediyesi tarafından Meclis Kararlarının gerçeğe aykırı olarak ‘oy birliği’ ile alındığı ilan edilmiş ve toplantı tutanakları gerçeğe aykırı bir şekilde düzenlenmiş olup Belediye Meclis Üyelerinin iradesinin karara ve basına yanlış yansıtılmasını kınıyoruz.

Ayrıca yardıma ve bakıma muhtaç durumdaki yaklaşık 150 aileye gerçekleştirilen günlük yemek dağıtım faaliyetine yönetime gelir gelmez son veren Dem Partili Siirt Belediyesinin tekrar yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yemek desteğini başlatması için Belediye Meclis Üyelerimiz tarafından gündeme getirilen talebimiz oylamaya dahi sunulmamıştır.

Tüm bu hususlara ilişkin yasal süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Yetkin gözcü | 19 Mayıs 2024 02:09

    Anlasiliyorki dinsizlik iclerine islemis

  • Hakan | 17 Mayıs 2024 21:19

    Kur'an kursunu niye iptal ediyorlar, çünkü islam kardeşliğinden korkuyorlar, namaz kılıpta bunlara oy verenler hakkın huzurunda ne cevap vereceksiniz!

BUNLARA DA BAKIN