Altında Ani Düşüş! Uzmanların Şaşırtıcı Tahminleri Yatırımcıları Şoke Etti

Hafta içinde rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları, yatırımcıları şaşırtan bir düşüş yaşadı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, gram altının 3500 TL'ye, çeyrek altının ise 6000 TL'ye çıkabileceğini öngörüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Hafta içinde hem ons altın hem de gram altın fiyatları rekor seviyelere yükselmesine rağmen kapanışı düşüşle yaptılar. Yatırımcılar "Altın yükseliyor" derken gelen bu hamle sonrası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı'dan yeni bir tahmin geldi. Sarı, altının gram fiyatı için 3500 TL öngörüsünde bulunurken, çeyrek altın fiyatının 6000 TL'ye yükselebileceğini belirtti.

Altın Fiyatlarında Rekor Kırıldı, Düşüş Yaşandı

Altın fiyatları dün %1,5'tan fazla düşerek 3 haftalık kazanç serisine son verdi. Altının ons fiyatı 2.483 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 2.300 dolar civarında işlem gördü ve haftayı ise %1'e yakın kayıpla tamamladı. Yurt içinde ise 24 ayar külçe altının gram fiyatı rekor kırmasının ardından geçen hafta %0,27 azalışla 2.552 TL'ye, Cumhuriyet altınının fiyatı ise %0,12 değer kaybederek 16.720 TL'ye geriledi.

Gram Altında Kazanç %35'e Yaklaştı

Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki dalgalanmaları dikkatle takip ederken, altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte uzman ismin açıklamalarından satırbaşları:

“Altın fiyatlarında yükselişler devam ediyor. Yılbaşından bu yana ons altında %20'ye yakın, gram altında ise %35'e yakın değer kazanımı gördük. Özellikle son haftada yeni zirvelerin geldiğine de şahit olduk."

Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

"Ons altında 2.483 dolar seviyesine kadar yükselişler geldi. Nedenlerine baktığımızda, Fed tarafından gelebilecek olan faiz indirimi Eylül ayında %94 ihtimale ulaşmış oldu. Yani yatırımcılar %94 ihtimalle Fed'den %25 indirim bekliyor. Bununla beraber Avrupa kanadında hem İsviçre Merkez Bankası hem de Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz indirimleri gelmişti. Ağustos ayı itibarıyla da global merkez bankalarından İngiltere'nin de faiz indirimi beklentisinin yükselmiş olması altın cephesinin güçlenmesini sağlıyor."

Gram ve Çeyrek Altın Tahmini

2025 yılı başlamadan gram altında 3500 TL bandının aşılma ihtimali olduğunu söyleyen Sarı, çeyrek altında ise 6000 TL seviyelerine yaklaşma öngörüsünü hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN