• Haberler
  • Genel
  • Amca Salim Güran'ın yaptığı konuşma ortaya çıktı: Tamam daha ölmemiş!

Amca Salim Güran'ın yaptığı konuşma ortaya çıktı: Tamam daha ölmemiş!

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran ile ilgili soruşturmada tutuklanan amca Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıkmaya başlıyor. Aksoy'un Güran'a 'Tamam daha ölmemiş' dediği tespit edildi. Yeniden ifadesi alınan Salim Güran ise arama kayıtlarını 'hayat kadınlarıyla görüştüğü için sildiğini' öne sürdü. Güran daha önce 'Kardeşimin ahırında 380 adet mermi yakalanınca sildim' demişti.

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın (8) kimler tarafından katledildiği henüz bilinmiyor. Narin’in öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada ise Narin Güran’ın annesi Yüksel (44) ve ağabeyi Enes (18) “Kasten öldürme suçuna iştirak etmek” suçundan, amcası Fuat Güran (41) “Suç delillerini yok etmek” suçundan, kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amcası Salim Güran’ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) “Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek” suçundan tutuklandı. Narin’in babası Arif Güran’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı.

'TAMAM DAHA ÖLMEMİŞ'

Neredeyse tüm zanlıların ifadesinde ismi geçen, tutuklanan amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran da dün gözaltına alındı. Salim Güran’ın şartlı bırakılan işçisi Ramazan Atasoy da dün tekrar gözaltına alınanlar arasındaydı. Salim Güran ile Ramazan Atasoy’un yazışmaları da dosyaya girdi. Telefonda yapılan imaj çalışmasında Güran ile Atasoy arasında yapılan Kürtçe görüşme, uzman ekip tarafından çözümlendi. İfadesinde Salim Güran ile 21 Ağustos’ta 08.33, 15.52, 18.38, 18.51, 18.52 ve 18.54’te yapmış olduğu görüşmelerin içeriği sorulan Atasoy, hiçbir konuşmayı hatırlamadığını söyledi. “Salim’in ‘O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey, sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş’ şeklinde konuşmaya karşılık, ‘Eeee’ şeklinde cevap verdiğiniz, Salim Güran’ın da ‘Biri yerde’ şeklinde cevap verdiği, buna karşılık ‘Tamam henüz bende değil, tamam daha ölmemiş’ diye cevap verdiğiniz konuşmaya ilişkin diyecekleriniz nelerdir?” sorusu üzerine Atasoy, “Valla ben böyle bir şey hatırlamıyorum” cevabını verdi. Atasoy ifadesinin ardından tutuklandı. Amca Salim Güran ile suçunu itiraf eden Nevzat Bahtiyar, daha önce tutuklanmıştı. Böylece soruşturmada 8’i Narin’in akrabası olmak üzere 11 kişi tutuklandı.

Amca Salim Güran'ın yaptığı konuşma ortaya çıktı: Tamam daha ölmemiş!

Amca Salim Güran da yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi. Salim Güran ifadesinde “Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylemiş olduğu hususlar yalandır. Kesinlikle olay günü ben Nevzat’a seslenmedim. Ben Nevzat Bahtiyar’ı sormuş olduğunuz 15.00-16.00 saatleri arasında kesinlikle görmedim. Yeğenim Narin Güran’ı öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim. Ben Nevzat’a Arif’in kızını öldürmüşüm demedim” dedi. Güran, “Olay günü Nevzat Bahtiyar’ın sizi aradığında tarlada olduğunuzu ve devamındaki süreçte saat 20.00’ye kadar Nevzat Bahtiyar ile hiç görüşmediğinizi söylemenize karşın alınan HTS analizlerinde olay günü saat 15.21 ile 15.46 saatleri arasında Nevzat Bahtiyar’ın beyanı ile uyumlu birlikte olduğunuz anlaşılmıştır. Bu çelişkiye ilişkin beyanınız nedir?” sorusunu “Kesinlikle olay günü Nevzat Bahtiyar ile görüşmedim. Baz analizleri yanlıştır. Bu hususu da kabul etmiyorum” şeklinde yanıtladı. Salim Güran, “Arama kayıtlarını neden sildin?” sorusuna ise, “Hayat kadınlarıyla görüştüğüm için sildim. Diğer aile üyelerinin neden sildiklerini bilmiyorum” dedi. Salim Güran daha önceki ifadesinde “Kardeşim Arif’in ahırında 380 adet mermi yakalanınca, olay günü yaptığım arama kayıtlarını sildim” demişti.

‘SALİM’DEN ŞÜPHELENDİM’

Salim Güran’ın eşi Melek Güran da dün savcılıkta ifade verdi. Melek Güran, “Narin’in araç içerisinde DNA’sının bulunması ile ilgili bilgim ve görgüm yoktur. Narin’in kaybolduğu gün de aracı eşim Salim Güran kullandı. Gün boyu araç eşim Salim Güran’daydı. Narin’de 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim’den şüphelendim. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur. Nevzat ve Salim her zaman birlikte gezerler. Nevzat eşime ‘Kardeşim’ derdi. Eşim neden Narin’e böyle bir şey yaptı bilmiyorum” dedi.

Amca Salim Güran'ın yaptığı konuşma ortaya çıktı: Tamam daha ölmemiş!

İLİŞKİYİ KABUL ETMEDİLER

Tutuklanan Nevzat Bahtiyar tarafından Salim’le ilişkileri olduğu söylentisi iddiasında bulunduğu anne Yüksel Güran ile yenge Maşallah Güran’ın ifadesi merak ediliyordu. Savcılık bu 2 kadına da ilişki sorusunu yöneltti. Anne Yüksel Güran, “Benim bu adamla ilişkim olamaz. Salim Güran ile ailecek herhangi bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum. Salim’in bize neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum” dedi. Yenge Maşallah Güran da “Nevzat Bahtiyar’ın, benim Salim Güran ile ilişkim olduğuna dair beyanı yalandır. Kabul etmiyorum. Yine Salim Güran’ın Yüksel Güran ile ilişkisinin olduğuna da ihtimal vermiyorum. Nevzat Bahtiyar suçtan kurtulmak için benle Yüksel’e iftira atmaktadır” yanıtı verdi.

‘ADLİ TIP İNCELEMESİ ZAMAN ALACAK’

Narin cinayeti soruşturmasıyla ilgili bilgi veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın sürdüğünü, 91 doku örneğinin Diyarbakır’da ve İstanbul’da incelemeye tabi tutulduğunu, patolojik kimyasal tetkikler yapıldığını belirterek, şunları dedi: “İfadelerden yola çıkarak bir takım değerlendirmeler yapacak savcılarımız. Adli Tıp incelemesi zaman alacak, failler ortaya çıkacak. Soruşturma gizli, bazı değerlendirmeler sakıncalı. Narin’e kıyanlar cezasını alacak. Narin’e kıyanlar yargı önünde en ağır cezaya çarptırılacaktır.”

Amca Salim Güran'ın yaptığı konuşma ortaya çıktı: Tamam daha ölmemiş!

‘KOPAN BACAKTA ET PARÇASI KALMAMIŞ’

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, yaptığı basın açıklamasında şu bilgileri verdi: “Nevzat bir bacağının dışarıda kaldığını ifade tutanağında ifade ediyor. O bacak kopmuştur. Doğrudur. Yine savcı tutanağına baktığımızda, o bacağın üzerinde hiçbir et parçası kalmadığını size açıklamak istiyorum. Dizden aşağı olan bölümde hiçbir et parçasının olmaması, dışarıdan bir canlının müdahalesinin işaretidir. Narin 30 dakika içinde öldürülüyor, o hale getiriliyor. Bu 30 dakikayı çözdüğümüzde kim nerede ne yapıyordu çözeceğiz.''

Bakmadan Geçme