Bakan Uraloğlu, vatandaşların kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğrulayarak, 'Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi' dedi.

Beştepe'deki Kabine toplantısının ardından gazetecilerle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınmasına ilişkin iddialar hakkında sorular yönlendiren gazeteciler, Uraloğlu'ndan “maalesef önlenemedi” yanıtını aldı.

Sızıntının pandemi döneminde yaşandığını belirten Bakan Uraloğlu, "Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi." dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Free Web Turkey tarafından kaleme alınan bir haberde de 108 milyon kişinin kimlik numarası, adresi, cep telefonu numarası gibi kişisel verileri çalındığı ve Google Drive'a yüklendiği iddia edilmişti. Hatta BTK'nın da verileri koruyamadığını kabul ederek Google'dan yardım istediği öne sürülmüştü.

Bakmadan Geçme