Bedelli Askerliğe Yapılan Zam Miktarı Belli Oldu

Her yıl iki kez artan bedelli askerlik ücreti, Temmuz zammıyla yeniden hesaplandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından bedelli askerlik ücreti yeniden belirlendi.

Ocak 2024 Dönemi Bedelli Askerlik Ücreti: Ocak ayında yüzde 49,25'lik bir artışla bedelli askerlik ücreti 182.609,04 TL olarak uygulanmıştı.

Temmuz 2024 Dönemi Bedelli Askerlik Ücreti: Temmuz ayında ise yüzde 19,30'luk bir artışla bedelli askerlik ücreti 217.852,6 TL'ye yükseldi.

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş zammı ile birlikte belirlenen bedelli askerlik ücret zammı, yasal düzenlemeler doğrultusunda yapılıyor. Yeni ücret, 1 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak.

Bedelli askerlik ücretine yapılan bu artış, TÜİK'in enflasyon verilerine göre hesaplanıyor ve düzenli olarak güncelleniyor. Bu şekilde, ücretler ekonomik şartlara göre yeniden belirlenerek vatandaşların bilgi sahibi olması sağlanıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Diyarbakır'da baronlara köstebeklik yapan komutan yakayı ele verdi
Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 4 Şube Müdürü Görevden Alındı
Raporlu İlaç Kullananlar Hastaneye Gitmeden de İlaçlarını Alabilecekler! İşte Raporlu İlaçlar İçin Yapılan Düzenleme
Siirt'te Genç Kadın Asılmış Halde Ölü Bulundu
Hazır olun yeni iller geliyor! 82, 83, 84 bakın nerelerin plakası olacak
Siirt'te İş Yerinde Silahlı Saldırı: 3 Yaralı
Siirt İl Müftülüğü TYP Kura Sonuçları Açıklandı
Migros'tan BEDAVA Kampanyası Geldi! 5 Gün Boyunca Geçerli
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te Kurallara Uymayanlara Ağır Cezalar: Anız Yakma ve Göletlerde Suya Girme Yasağına Dikkat! Yasak İhlallerine 43 Bin TL Ceza!
Siirt ve Batman Baro Başkanlarının Ortak Basın Açıklamasına Polis Engeli!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR