Daha önce Siirt'i Uyaran Naci Görür bu kez o ili işaret etti! 7.2'lik deprem olabilir: Önlem alınmazsa...
Daha önce Diyarbakır'da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremden sonra, 'Benzer sıkışmalar Siirt ve Hakkari bölgelerinde de görülebilir' diyerek uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, bir il için de deprem üretilebilir açıklaması geldi. Riskli olan o il hangisidir? Merak edilen detaylar haberimizde.
Ünlü Prof. Dr. Naci Görür o il için uyarıda bulundu. O ilin doğu kısmını işaretleyerek dikkat uyarısı verdi. Dikkat edilmesi gerektiğini ve deprem riski olduğunu belirtti. Deprem riski olan işaretlenen il hangisidir? İşte tüm detaylar haberimizde. O İL İÇİN DEPREM RİSKİ UYARISI YAPILDI!
Bilim Akademi üyesi Prof. Dr. Naci Görür Antalya ili için dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Deprem uyarıları ile isminden çokça söz ettiren Naci Görür bu sefer deprem üreteceğini belirttiği kenti açıkladı.
6 Şubat 2023 depremi felaketi için 'Bağıra bağıra geldi.' açıklamasında bulunmuştu. 24 kentin fay hatları üzerine kurulu olduğunu ve Antalya'ya yakın yerde deprem üretilecek fay zonları olduğunu belirtti. Antalya ili için tsunami riski olabileceği uyarısında bulundu.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu'nda 'Depreme Dirençli Bir Antalya' paneli düzenlendi. Prof. Dr. Naci Görür'de katılımcı olarak yer aldı. Açılış konuşmasında arama- kurtarma merkezi kurulmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.
TV programlarında deprem konuşmaları yapan kişileri eleştirdi. Naci Görür "Tüm herkes fay üstadı olmuş bulunmaktadır. Hangi fayın ne zaman kırılacağı tartışmaları yer almaktadır. Bunların konuşulması akademisyenlerin işidir. Televizyonda akademisyenlerin konuşması yerine bilim dünyasında yazarlar, insanlara faydalı olurlar. Yıllardır deprem konusunda toplumu bilgilendirmeye, bilimsel öngörülerle yaklaşım yapmaya yerel ve merkezi yönetimler ile deprem için önlem almaya destek sağlamaktayım. 6 Şubat sonrasında tek çözüm yolumuz bulunmaktadır. Deprem riski için dirençli yerleşim alanları oluşturmaktır. Köy alanı ise depreme dirençli olacak köyler, kaza ise depreme direnç gösterecek kazalar, şehir ise de depreme dirençli şehirler oluşturma mücadelesi vereceğim. Toplumu da bu konuda bilinçlendirip , bizi yönetenlere ise bu gerçeği öğretme konusunda seferber olacağız." açıklamasında bulundu.
6 Şubat depremi için ise bu depremin bağıra bağıra geldiğini ve öncesinde öngörüldüğünü belirtti. Aniden olan bir deprem değildi dedi. Öncesinde uyarıda bulunduğunu da ekledi.
Şu sözler ile devam etti: "Depremin olması için kader yorumunu yapanlar oluyor. Bu da dinin çıkarlarını kullanmak oluyor. Deprem kader değildir. Bilim için gerekenleri yaparsın ve devamını Allah'a bırakırsın. Önlem alınmadan 'kaderdir' demek; dinimizi çıkarlar için yanlış kullanmak anlamına gelmektedir. Deprem bir afet değildir. Depremi afet haline getirenler bizleriz.''
'Antalya ilinin jeolojik özellikleri kuzeyinde bulunan dağlık kısımlar sağlamdır. Fakat Antalya Körfezi kısmında aksine bir durum söz konusudur. Batı kısmında travertenlerin sağlam olduğunu düşünürüz. Antalya'nın önemli kısmı buradadır. Zemine su girmesi halinde tüm işler değişir. Traverten üzerine kurulu evler, uygun olması gerektiği gibi yapılırsa bir sorun ile karşılaşılmayacaktır. Antalya ilinin doğusu da sorunludur. Su alt seviyesi yüksek olan kısımlardır. Yüksek katlı binaların yapım aşamasında oldukça düşünülmelidir. Killi zeminde ise deprem etkisini daha da artırmaktadır. Deprem sıvılaşma yapar ve bina yerle bir olur.