DEM Parti'den seçilen Birecik Belediye başkanı AK Parti'ye geçiyor

DEM Parti'nin oylarıyla Birecik Belediye Başkanı seçilen Mehmet Begit, partiden istifa ettikten sonra AK Parti'ye geçiyor. Urfa'daki siyasi kulislerde hareketlilik sürerken, Begit'in geçişi 14 Ağustos'ta açıklanacak.

DEM Parti'nin oylarıyla seçilen Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit, AK Parti'ye geçiş yapıyor. Artı Gerçek'in haberine göre, AK Parti kaynakları Begit'in partiye geçişinin kesinleştiğini belirtti.

Urfa'da Siyasi Hareketlilik

Urfa'da siyasi kulislerin hareketli olduğu bu günlerde, bazı belediye başkanlarının AK Parti'ye geçeceği iddiaları gündemde yer alıyor. YRP'li Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'den sonra, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in de AK Parti'ye geçeceği konuşuluyor.

DEM Parti'den İstifa

Mehmet Begit, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayı olarak Birecik Belediye Başkanı seçildi. Ancak, seçimden bir ay sonra, 29 Nisan'da DEM Parti'yi hedef alan bir açıklama yaparak partiden istifa etti. Bu istifanın ardından Begit'in AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialar artış gösterdi.

Protesto Gösterileri ve Saldırılar

Begit'in istifasının ardından, DEM Parti ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından 'belediye başkanlığından da istifa et' çağrıları yapıldı ve Birecik'te protesto gösterileri düzenlendi. Bu gösteriler devam ederken, 8 Mayıs'ta DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binasına gece saatlerinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda, parti binasının camlarına 14 mermi isabet etti. Saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit gözaltına alındı.

İkinci Saldırı ve Gözaltı

Halil Begit gözaltına alındıktan sonra, 9 Mayıs'ta DEM Parti ilçe binasına ikinci bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda, parti binasının camlarına sert bir cisimle vurulduğu tespit edildi. Gözaltındaki Halil Begit, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ancak bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Begit'in AK Parti'ye Geçişi Kesinleşti

Artı Gerçek'in ulaştığı bilgilere göre, Mehmet Begit'in AK Parti'ye geçişinin kesinleştiği bildirildi. Begit'in partiye geçişinin 14 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

Bakmadan Geçme