Diyanet'ten Cuma Hutbesinde Narin Güran Vurgusu: 'Başka Narinler Katledilmesin!' 'Mevlid-i Nebi' İşte 13 Eylül cuma hutbesi...

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki cuma hutbesinde Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'a dikkat çekti. Hutbede, toplumda insani değerlerin zayıfladığı ve masum çocukların acımasızca öldürüldüğü bir dönemde yaşadığımız vurgulandı.

Cuma hutbesinde şu ifadelere yer verildi: "Ne hazindir ki her geçen gün, insani değerlerin ayaklar altına alındığı, masum çocukların acımasızca katledildiği, her türlü kötülüğün açıkça işlendiği bir zamanda yaşıyoruz. Kalpleri kararmış, vicdanları körelmiş zalimlerin kurbanı, nazik ve narin bedenler oluyor."

Başka çocukların kurban edilmemesi için Peygamberimiz'in güzel ahlakının ve çağlar üstü mesajlarının insanlıkla buluşturulması gerektiği belirtilen hutbede, İslam'ın barış dini olduğu, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in öğretilerinin insanlığa rehberlik etmesi gerektiği vurgulandı.

Narin Güran Cinayeti

8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni çuval içinde bulunmuştu. Cinayete ilişkin soruşturma devam ederken, toplumda büyük bir infial yaratan olay, Diyanet'in cuma hutbesine konu oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Narin Güran cinayetiyle ilgili bölümde, dünyada yaşanan zulümlere ve haksızlıklara da dikkat çekerek, adaletin sağlanması ve masumların korunması için İslam'ın evrensel mesajlarına sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

İşte yayınlanan Cuma hutbesinin tamamı;

Bakmadan Geçme