Diyarbakır'da baronlara köstebeklik yapan komutan yakayı ele verdi

Diyarbakır'da devletin arazisine uyuşturucu eken zehir baronlarına yapılacak operasyonları önceden bildiren, ev, işyeri ve yol aramalarında ve uyuşturucu sevkiyatında kolaylık sağlayan aralarında eski İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı ile Astsubay eşi ve 1 Yüzbaşı ile korucuların da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Komutan ile birlikte 10 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesine bağlı Yalaza, Ortaç, Bağlan, Dolunay, Yolçatı, Çağdaş, Türeli, Akçabudak, Hedik, Çavundur, Dibek, Kabakaya, Karahasan, Uçarlı ve Yorulmaz, Köylerinde yakalanması halinde hukuki sorumluluk altına girmemek için hazineye ait mera ve arazilere uyuşturucu ekimi yapan uyuşturucu baronlarına ve bu uyuşturucuların hasat dönemine kadar ekimine göz yumdukları, arama kararı veya operasyon kararı alındığında baronlara önceden bilgi verdikleri tespit edilen önceki dönem Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ç.S. ile Astsubay eşi S.G.S, Trabzon'da yakalanarak Diyarbakır'a getirildi.

Sözcü gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre, Tapantepe Üs Bölgesi eski Bölük Komutanı olan Şırnak Çakırköğüt Jandarma Tugay Komutanlığı emrinde görevli Yüzbaşı S.O. ile astsubay H.U, korucu ve köy muhtarlarının da aralarında bulunduğu toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır merkezli farklı illerde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda toplam 57 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Yakalanan zanlılar Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde sorguya alındı.

ÇOK OKUNANLAR
Diyarbakır'da baronlara köstebeklik yapan komutan yakayı ele verdi
Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 4 Şube Müdürü Görevden Alındı
Raporlu İlaç Kullananlar Hastaneye Gitmeden de İlaçlarını Alabilecekler! İşte Raporlu İlaçlar İçin Yapılan Düzenleme
Siirt'te Genç Kadın Asılmış Halde Ölü Bulundu
Hazır olun yeni iller geliyor! 82, 83, 84 bakın nerelerin plakası olacak
Siirt'te İş Yerinde Silahlı Saldırı: 3 Yaralı
Siirt İl Müftülüğü TYP Kura Sonuçları Açıklandı
Migros'tan BEDAVA Kampanyası Geldi! 5 Gün Boyunca Geçerli
BUNLARA DA BAKIN
Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür Hakkında Çıkan İddialara Cevap Verdi!
Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 197 kök kenevir ele geçirilirken 2 kişi gözaltına alındı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR