Ehliyet sahipleri dikkat! Yüklü ceza yolda

Eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2024'e kadar yenilenmesi gerekiyor. Bu tarihe kadar belgelerini yenileyenler indirimli fiyatla yeni belgelerini alabilecek, aksine cezai yaptırımlarla karşılaşacaklar.

Eski tip sürücü belgesi kullanan 6 milyon 264 bin kişinin, cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için yıl sonuna kadar sürücü belgelerini yenilemeleri gerekiyor. Eski tip belgelerin, 1 Ocak 2016'dan itibaren verilmeye başlanan yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi için son tarih 31 Aralık 2024. Bu tarihe kadar belgelerini yenileyenler, ehliyetlerini indirimli olarak alabilecek, ancak süre dolduğunda yenilemeyenler cezai yaptırımlarla karşılaşacak ve eski belgelerle araç kullanamayacak.

BELGELERİNİ YENİLEMEYENLER CEZA ALACAK

Vatandaşlar, yıl sonuna kadar 15 lira karşılığında sürücü belgelerini yenileyebilir. Ancak 2025'ten itibaren bu bedelden faydalanamayacaklar ve eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Eski tip belgeyle araç kullanmaya devam edenler ise cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

BAŞVURU SÜRECİ VE GEREKLİ BELGELER

Sürücü belgesini yenilemek isteyen vatandaşlar, randevu alarak gerekli belgelerle nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunabilir. Başvuru işlemi için eski sürücü belgesi, sağlık raporu, biyometrik fotoğraf ve başvuru ücretinin ödendiğini gösteren dekont gerekiyor. Belgeler PTT aracılığıyla başvuru sahibine teslim ediliyor ve başvuru sürecinde geçici sürücü belgesi veriliyor.

Bakmadan Geçme