FETÖ Soruşturmasında Çarpıcı Gelişme: İtirafçılar 133 Kişinin İsmini Verdi

Ankara'da FETÖ'nün Kara ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada gözaltına alınan 33 şüpheliden 12'si, 133 örgüt mensubunun ismini savcılığa bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan 33 şüpheliden 12'si itirafçı olarak örgütle bağlantılı olduklarını bildikleri 133 kişinin ismini savcılığa verdi.

Geniş Çaplı Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmada, FETÖ'nün Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapan ve mahrem yapılanmada yer aldığı tespit edilen 46 şüpheli hakkında 8 Ekim 2024 tarihinde gözaltı kararı verilmişti. Şüphelilerden 33'ü emniyet güçlerince gözaltına alındı.

Örgütün İletişim Yöntemleri Tespit Edildi

Soruşturmada, şüphelilerin örgüt içi haberleşme yöntemi olan “kontörlü sabit hatlar” üzerinden iletişim kurdukları belirlendi. Gözaltına alınanlar arasında muvazzaf subay, astsubay, uzman çavuşlar ve bazı kamu kurumlarında aktif olarak çalışan kişiler de bulunuyor.

İtirafçılar 133 Kişiyi Bildirdi

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifade veren 12 şüpheli, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, örgüt hakkında bilgi verdi ve FETÖ ile bağlantılı olduğunu bildikleri 133 kişinin ismini savcılıkla paylaştı.

Yargılama Süreci Başladı

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 29'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, savcılık itirafçıların verdiği bilgiler doğrultusunda yeni gözaltı kararları üzerinde çalışıyor.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme